Durerile fizice0 Comments

Publicat in:
Etichete: anxietatea, corpul uman, dureri, durerile fizice

Corpul uman reacţionează adesea la tulburările psihice şi psi­hologice printr-o dereglare fizică (oboseală, pierderea apetitului, palpitaţii, indispoziţii), care vin să se adauge simptomelor caracteristice bolii psihice identificate.

Suferinţele corporale se pot asocia unor tulburări psihice sau psihologice, sau pot apărea în mod izolat.

DURERILE FIZICE IZOLATE

Manifestările fizice sunt uneori izolate. Ele pot constitui singu­rele simptome ale unei tulburări psihice, care nu este întotdeauna uşor de depistat.

Medicul generalist se confruntă adesea cu acest tip de situaţie, care poate antrena probleme legate de o neînţelegere mutuală. Intr-adevăr, medicul nu găseşte nicio leziune susceptibilă de a explica tulburările  pacientului său, în ciuda examenului clinic pe care l-a realizat şi a examenelor complementare pe care le-a cerut.

La rândul lui, bolnavul suferă, este nemulţumit şi se gândeşte că medicul pune sub semnul îndo­ielii realitatea simptomelor sale.

DURERILE FIZICE Şl ALTE TULBURĂRI

Lamentările corporale asociate bolilor psihice trebuie îngrijite în funcţie de afecţiunea care se află la origine.

Depresia. Semnele fizice ale de­presiei sunt tulburările de somn, pierderea poftei de mâncare şi în greutate, oboseala, o încetinire generală sau un dezinteres faţă de lumea exterioară şi dificultăţi de concentrare.

Anxietatea. Anxietatea acută şi anxietatea cronică sunt însoţite de numeroase simptome fizice, care afectează sistemele respirator, digestiv, urinar, neuromuscular şi neurovegetativ.

Schizofrenia. Durerile fizice au un caracter delirant în această tulburare. Schizofrenicul poate avea impresia că i se transformă corpul, că suferă de malfor­maţii, că funcţionarea organelor sale interne este perturbată; el dă tuturor acestor fenomene explicaţii ciudate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Durerile fizice

Lasă un răspuns