Dezlipirea de retina0 Comments

Publicat in:
Etichete: corpul vitros, dezlipirea de retina, oftalmolog, tratament cu laser

Această afecţiune gravă a ochiului, care constă într-o separare anormală a retinei şi a membranei subiacente, provoacă orbirea dacă nu este tratată, însă în zilele noastre este operată cu succes.
Dezlipirea de retină este o afecţiune care atinge în general un singur ochi. Este cauzată de trecerea lichidului din corpul vitros sub retină.

Survine cel mai des la persoanele cu miopie foarte mare sau lipsite de cristalin (afakie), la diabetici, la persoanele în vârstă şi la cele care au în familie membri sau antecedente de dezlipire de retină. Este frecventă şi la cei care au suferit un traumatism al ochiului sau al orbitei.

Altădată sinonimă cu cvasicecitatea, evoluţia dezlipirii de retină poate fi astăzi oprită, dacă tratamentul începe din vreme. Trebuie neapărat să mergeţi la doctor de îndată ce constataţi tulburări care pot preceda o dezlipire.
De asemenea, trebuie să vă supra-vegheaţi vederea dacă faceţi parte dintr-un grup de risc.

SEMNELE DEZLIPIRII DE RETINA

Dezlipirea de retină este precedată de anumite semne: perceperea unor mici muşte în zbor sau a unor puncte albăstrii luminoase (ceea ce înseamnă o slabă aderenţă a corpului vitros la retină), apariţia de fulgere luminoase albăstrii sau fixe, care sunt revelatorii pentru presiunea pe care o exercită corpul vitros asupra retinei, vederea unei ploi de funingine, care indică faptul că retina este ruptă şi că se produce o sângerare în corpul vitros. Când observăm asemenea semne, este neapărat necesar să consultăm imediat un oftalmolog. Acestea anunţă dezlipirea, care, în acest stadiu, poate fi încă evitată.

Tratamentul cu laser. Este preventiv şi permite tratarea leziunilor pentru a se evita dezlipirea de retină.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dezlipirea de retina

Lasă un răspuns