Cele mai bune metode de a verifica daca sunteti insarcinata0 Comments

Publicat in:
Etichete: ameteli, ciclul menstrual, cum aflu ca sunt insarcinata, greturi, insarcinata, sarcina, semne sarcina, simptome

Cu  toate  metodele  contraceptive existente pe piata in ziua de azi, cat de eficienta este fiecare optiune si cum va dati seama care este cea mai buna metoda pentru dvs.? In timp ce diferitele metode contraceptive sunt destul de eficiente, este important sa retineti ca nu exista nici un lucru care sa va fereasca 100% de o sarcina si de transmiterea bolilor sexuale.

Femeie insarcinata

Femeie insarcinata

Majoritatea femeilor au ramas insarcinate chiar in momentul conceperii fatului. Alte femei prefera sa faca teste de sarcina si sa mearga la controale ginecologice pentru a afla sigur daca vor deveni mamici sau nu.

Simptomele care va spun ca este posibil sa fiti insarcinata

Cele mai intalnite simptome ale aparitiei unei sarcini sunt:

  • ametelile,
  • durerile sanilor,
  • greturile matinale si
  • intarzierea ciclului menstrual.

Cea mai cunoscuta metoda prin care va puteti da seama ca ati ramas insarcinata este faptul ca menstruatia (fiind regulata, luna de luna) s-a oprit. Fenomenul poarta denumirea de amenoree. Cu toate acestea, exista si femei care nu au stiut ca sunt insarcinate deoarece au continuat sa aibă menstre, asa ca nu trageti imediat concluzia ca veti avea sau nu un copil.

Emotiile, stresul, medicatia sunt alti factori raspunzatori pentru intarzierea ciclului menstrual.

Sa nu uitam de greturile de dimineata. Varsaturile dar si pofta de mancare sunt simptome ca ati putea fi insarcinata. In general, greturile sunt provocate de nivelul crescut de hormoni. Cel care ajuta la mentinerea sarcinii este Hormonul gonadotrop corionic uman (HCG) ce stimuleaza sinteza de estrogen si proestrogen. Prezenta acestuia in urina confirma sarcina.

Cea mai la indemana si usoara metoda de a afla daca sunteti insarcinata este testul de sarcina. Testele de sarcina au o precizie de peste 90% si pot fi folosite chiar in ziua in care urma sa aveti ciclul menstrual, dar puteti avea un rezultat mai exact daca asteptati cateva zile. Aceste teste folosesc o proba de urina. Din cauza ca metodele variaza de la un produs la altul, este esential sa urmati cu precizie instructiunile de pe cutie. De asemenea, este foarte important sa folositi, ca proba, prima urina de dimineata pentru ca va avea cea mai mare concentratie de HGG.

Atunci cand sunteti insarcinata, sanii se pot modifica datorita nivelului crescut de progesteron. Venele de pe suprafata sanilor vor fi pronuntate, mameloanele vor fi dureroase si vor deveni sensibile, iar micile umflaturi de la nivelul areolei se vor accentua. De asemenea, mameloanele vor creste si vor capata o culoare mai inchisa.

Totodata, cand sunteti insarcinata, uterul incepe sa se mareasca si apasa pe vezica urinara. Schimbarile hormonale afecteaza vezica si, astfel, aceasta incearca sa elimine chiar si cantitatile mici de urina. Acest simptom poate aparea chiar numai la o sapamana dupa fecundare. Daca urinarea este insatotita de usturime si durere, atunci este necesar sa mergeti la medic pentru control.

Preferintele pentru anumite mancaruri poate fi un alt semn ca sunteti insarcinata,fapt ce se poate constata chiar inainte de intarzierea menstrei. Se pare ca aceasta preferinta se datoreaza cresterii nivelului hormonal fiind accentuata prin gustul metalic care poate fi resimtit.

Daca sunteti viitoare mamica, nu aveti de ce sa va ingrijorati din cauza starilor si trairilor prin care treceti. Atata timp cat aveti grija de sanatatea dvs. si va prezentati la medic pentru controalele de rutina, va exista o armonie perfecta intre mamica si copil.

Cel mai important lucru in momentul aflarii vestii ca sunteti insarcinata este ca dvs. si partenerul sa acceptati aceasta realitate si sa va bucurati pentru copilul ce urmeaza sa vina pe lume.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai bune metode de a verifica daca sunteti insarcinata

Lasă un răspuns