Socuri si traumatisme ale ochiului0 Comments

Publicat in:
Etichete: ochiul, plagile omului, socuri, traumatisme ale ochiului

Ochiul este un organ fragil care poate fi uşor lezat în cursul unui traumatism. In caz de rănire, persoana tre­buie transportată urgent la spital şi consultată imediat de un specialist.

In caz de accidentare a ochiului, calitatea evaluării leziunilor şi a îngrijirii are o importanţă primor­dială. Intr-adevăr, unele leziuni survenite în urma traumatismelor sunt atât de grave încât trebuie tratate de urgenţă, altfel fiind prea târziu.

Doar plăgile situate în partea vizibilă a ochiului sunt uşor de detectat, pe când unele leziuni interne sau aflate pe partea posterioară a ochiului sunt invizi­bile la un consult sumar.

Traumatismele ochiului pot atinge globul ocular (provocând răni fie superficiale, fie în interiorul ochiului, care sunt mult mai grave).

PLĂGILE OCHIULUI

Uşor de reperat atunci când se află pe partea vizibilă a ochiului, acestea sunt uneori greu de de­tectat dacă sunt pe partea poste­rioară; sunt câteodată acoperite de un hematom al conjunctivei, membrana care căptuşeşte o parte a globului ocular. Când suspectăm o plagă a ochiului, trebuie sa mergem de urgenţă la specialist. Oftalmologul va face un bilanţ al leziunilor şi va recomanda tratamentul adecvat. Pe drum trebuie să ne protejăm ochiul cu un pansament steril.

TRANSPLANTUL DE CORNEE

In caz că o persoană suferă de opacitate a corneei survenită în urma unui accident, i se recomandă un transplant de cornee. Acesta constă în înlo­cuirea unei părţi din corneea afectată cu aceeaşi parte dintr-o cornee sănătoasă, prelevată de la o persoană decedată sau, mult mai rar, de la însuşi bolnavul respectiv. In cazul prelevării de la un cadavru trebuie luate multe precauţii, pentru a se evita transmiterea de boli infecţioase.

Riscurile ca transplantul să fie respins sunt minime, deoarece corneea este un ţesut lipsit de vase sang­vine, deci relativ izolat de sis­temul imunitar.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Socuri si traumatisme ale ochiului

Lasă un răspuns