Sarcina – Probleme0 Comments

Publicat in:
Etichete: complicatii, naşterea pe cale naturală, probleme sarcina, sarcina

Anomaliile placentei  si ale lichidului Amniotic

In orice moment al sarcinii pot apărea accidente. In faţa unei asemenea ameninţări, supravegherea clinicală este strict necesară.

Placenta este situată în partea de sus a uterului şi hrăneşte fătul care jpluteşte în lichidul amniotic. In timpul sarcinii pot surveni unele accidente legate de anomalii ale placen­tei sau ale lichidului amniotic.

HEMATOMUL RETROPLACENTAR

Este o revărsare anormală de sânge între placentă şi peretele uterului. Ea poate fi determi­nată de un puseu de hiperten­siune arterială, un traumatism violent, diabet, sarcină multi­plă sau o creştere anormală a cantităţii de lichid amniotic.

Hematomul se manifestă spre sfârşitul sarcinii sau în timpul naşterii. Simptomele lui sunt dureri foarte mari, sângerări, uneori leşinuri. Hematomul dezlipeşte placenta, îl lipseşte pe făt de elementele nutritive şi-i pune viaţa în pericol. Tratamentul asociază întot­deauna reanimarea mamei cu salvarea copilului, dacă este posibil.

 

PLACENTA PRAEVIA

Uneori, placenta astupă com­plet orificiul colului uterin şi împiedică naşterea pe cale naturală. Diagnosticul se pu­ne încă din luna a 4-a, în tim­pul unei ecografii. Adeseori, poziţia placentei se schimbă spontan în ultimele trei luni ale sarcinii. Dacă nu se întâm­plă aşa, odihna îndelungată şi limitarea activităţii mamei evită contracţiile untimely şi hemoragiile. Naşterea, dacă trebuie să se facă prin cezaria­nă, este programată, în ge­neral, cu trei săptămâni mai devreme de data prevăzută pentru naşterea customaryă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sarcina – Probleme

Lasă un răspuns