Apropierea nasterii – Pregatirea pentru naştere0 Comments

Publicat in:
Etichete: colul uterin, moasa, nasterea, pregatirea pentru nastere

Pregătirea clasică pentru naştere, cunoscută şi sub denumirea de „pregătirea pentru naşterea fără dureri„, vă ajută să aduceţi pe lume copilul în cele mai bune condiţii.

Metoda care asociază gim­nastica şi pregătirea psiholo­gică a fost pusă la punct în Rusia, apoi a fost introdusă şi în alte ţări. Ea constă în a-i explica mamei procesul naşterii şi a o învăţa să-şi pre­gătească trupul pentru trava­liu, în aşa fel încât să-i reducă temerile. Şedinţele de pregă­tire sunt ţinute, încă din luna a 7-a, de moaşe sau de entitati specializate. Ele sunt combinate şi cu alte tehnici, care însă nu înlocuiesc pregă­tirea pentru naştere.

APROPIERA NASTERII – STĂPÂNIŢI-VĂ DUREREA

Contracţiile, indispensabile naşterii spontane a copilului, provoacă o scurtare a fibre­lor musculare ale colului uterin. La fiecare contracţie, colul uterin se şterge, apoi se deschide pentru a lăsa copilul să treacă.

Pentru a înţelege mai bine un asemenea meca­nism, putem compara mişca­rea colului uterin cu un pulo­ver cu colroule, care, tras în jos, întâi se lărgeşte pentru a putea încăpea pe cap, apoi se strânge în jurul gâtului. Me­canismul nu funcţionează fără a provoca dureri în tim­pul naşterii. Scopul şedin­ţelor de pregătire este deci de a vă încuraja, a vă ajuta să vă stăpâniţi mai bine corpul şi să acceleraţi naşterea. Moaşa vă va ajuta în această pregătire.

APROPIEREA NASTERII – ALTE PREGĂTIRI PENTRU NAŞTERE

Tehnicile de mai jos nu vâ „scapă” de pregătirea clasică pentru naştere. Yoga. Exerciţii de concentrare şi poziţii fizice pentru a vă regăsi sau a vă menţine echilibrul corporal şi cel psihic.

apropierea nasteriiHaptonomia

Haptonomia urmăreşte să stabilească, prin pipăit, un dialog precoce între părinţi şi viitorul copil.

Sofrologia

Metoda, bazată pe hipnoză şi relaxare, permite să fie atins un echilibru fizic şi psihic favor­abil bunei desfăşurări a sarcinii.

Pregatirea prin muzică

Şedinţele de muzicoterapie încep în luna a 6-a şi produc o profundă relaxare, asemănătoare celei realizate prin yoga.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Apropierea nasterii – Pregatirea pentru naştere

Lasă un răspuns