Eczemele – Cum sa scapati de inesteticele eczeme0 Comments

Publicat in:
Etichete: dermatita seboreica, eczeme, eczeme tratament, eczemele, tratament eczeme

Din punct de vedere medical, eczemele sunt boli de piele neinfectioase. Eczemele sunt de mai multe tipuri si pot avea cauze diferite, insa cele mai frecvente cauze ale eczemelor sunt:

  • alergiile,
  • diferiti fungii,
  • unele substante iritante,
  • factorii alergeni, sau chiar si
  • anumite mancaruri.

Eczemele

Eczemele

Eczemele pot aparea pe tot corpul, insa in functie de tipul dermatitei, ele se localizeaza specific. De exemplu, dermatita seboreica se localizeaza in 99% dintre cazuri in zona scalpului si se manifesta prin aparitia unor eczeme scuamoase la nivelul pielii si prin aparitia rosetii pielii, simptome care pot duce la un disconfort psihic considerabil.

Eczemele – Preventie si tratament medical

Inainte de a incepe tratamentul, medicii stabilesc exact cauza care a dus la aparitia eczemei. In unele cazuri pe baza alergica, este suficient ca pacientii sa inlature din viata lor elementul care le-a provocat reactia alergica pentru ca dermatita sa dispara. Totusi, de multe ori, este necesar ca medicii sa prescrie creme bazate pe glucocorticoizi (cortizon), creme si sampoane antifungice (in cazul dermatitei seboreice) sau chiar fototerapie sau terapie cu raze ultraviolete. Deasemenea, in unele cazuri, se prescriu antihistaminice si imunosupresoare.

Tratamentul dermatitelor pe faza fungica este pe baza de creme cu cortizon (pot fi achizitionate de la farmacie fara reteta), insa acestea au o rata de recurenta destul de mare.

Din pacate, nu exista un tratament definitiv pentru eczeme, multe dintre ele revenind relativ des in viata pacientilor. De aceea, medicii dermatologi nu au alta solutie decat sa trateze simptomele, simptome care de altfel, se pot trata relativ usor si fara costuri prea mari.

Eczemele – Tratament naturist

Cei care vor sa incerce un tratament alternativ inainte de a recurge la glucocorticoizi  pot incerca intai spalaturi cu plante medicinale precum musetelul, fumarita, nalba mare, brusture, galbenele si rostopasca.

Aceste plante au un efect calmant, reduc iritatiile si retrag eczemele, astfel ca sunt de ajuns de multe ori.

Preventie

Pentru a preveni dermatitele, oamenii ar trebui sa afle cat mai din timp substantele sau lucrurile la care sunt alergici si, totodata, ar trebui sa pastreze o iginea corporala cat mai buna.

Totodata, se pare ca administrarea de vitamina D si de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 par a scadea drastic rata de recurenta a eczemelor, motiv pentru care substantele mai sus amintite ar trebui introduse in dieta zilnica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Eczemele – Cum sa scapati de inesteticele eczeme

Lasă un răspuns