Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 7, 2013

Tumorile cerebrale

Publicat pe 07 mart. 2013 at 3:15pm

Tumorile cerebrale pot fi ben­igne sau maligne. Primele au în general un volum limitat, nu invadează ţesuturile învecinatc şi nu au tendinţa de a recidiva; dimpotrivă, cele de al doilea tip, numite şi cancere ale creierului, ajung adesea la un volum mare, infiltrează ţesuturile alăturate şi au tendinţa de a recidiva după extirpare. Pe de altă parte, tumo­rile cerebrale maligne se formează din celulele creierului ori sunt metastazele unui cancer situat în altă parte a corpului.

Dintre numeroasele forme de tumori ale creierului, patru sunt mai frecvente: meningiomul şi neurinomul, care sunt tumori benigne; glioblastomul, care este o tumoră canceroasă; metasta­zele, în care celulele canceroase ajung la creier din alte…

7 boli de primavara tratate simplu si eficient

Publicat pe 07 mart. 2013 at 8:00am

Boli de primavara – Schimbarea de anotimp, insotita de incalzirea vremii si fluctuatiile de temperatura sunt elementele propice pentru intrarea in scena a unor afectiuni comune dar nu si banale. Anemia, conjuctivita, crizele de astm, astenia, problemele digestive, oboseala si raceliile isi fac de cap de multe ori la trecerea dinspre iarna.

7 boli de primavara tratate simplu si eficient

Iata cateva sfaturi utile pentru a trece mai repede peste ele sau pentru a le preveni din timp:

Boli de primavara – Anemia

Anemia se manifesta prin dureri de cap, pierdea apetitului…