Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie, 2013

Consultul ginecologic sau la ce sa va asteptati cand mergeti la ginecolog

Publicat pe 29 mart. 2013 at 5:19am

Femeile sunt sfătuite să consulte regulat un ginecolog, insa nu numai pentru nevoile legate de viaţa sexuală (contracepţie, supravegherea sarcinii).

Consultaţia ginecologică se desfăşoară în mai multe etape:

interogatoriul pacientei (anamneza), examenul aparatului genital şi palparea sânilor.

De la caz la caz, ginecologul com­pletează acest examen cu dife­rite recoltări pentru analize.

In funcţie de motivul consul­taţiei, şi mai ales dacă pacienta este la primul consult, gineco­logul o va supune unui inte­rogatoriu amănunţit. Sunt multe elemente utile pentru diagnostic, pentru orientarea alegerii unui contraceptiv sau pentru a decide corect ana­lizele complementare.

Este deosebit de importantă cu­noaşterea antecedentelor pa­cientei (boli, cazuri de cancer de sân sau genital,…

Cariile dentare la copii

Publicat pe 27 mart. 2013 at 4:55pm

Fluorul este prezent sub formă de săruri în anumite alimente. Este foarte activ atunci când este luat în timpul formării dinţilor de lapte, proces care începe încă din luna a 4-a de sarcină şi continuă până la apariţia lor, respectiv în jurul vâr­stei de 6 luni.

Pentru a preveni apariţia cariilor dentare la copil, trebuie ca dumneavoastră să fi avut destul fluor. In timpul sarcinii, trebuie să luaţi fluor sub formă de comprimate, cu aviz medical. Apoi, respectând dozele prescrise, daţi-i şi copilului fluor până la vâr­sta de 2 ani. Ulterior, alegeţi pen­tru el o pastă de dinţi simplă, căci…

Socurile si traumele ochiului

Publicat pe 26 mart. 2013 at 5:20am
CONTUZIILE Şl ARSURILE Contuziile

Pe moment, nu se poate face nimic deoarece globul ocular rămâne închis. Dar, supravegherea ulterioară este de mare importanţă, întrucât pot surveni complicaţii secundare (cataractă, hipertonie oculară, dezlipire de retină).

Arsurile

Arsurile se împart în:

–     fizice; provocate de ultraviolete în timpul sudurii cu arc voltaic, executată fară mijloace eficiente de protecţie. Se produc atunci inflamaţii superficiale ale corneei (keratite), foarte dureroase, dar în general benigne;

–    termice; sunt foarte rare, întru­cât căldura răspândită de o fla­cără provoacă închiderea reflexă a pleoapei;

–    chimice; arsurile produse de con­tactul cu substanţe chimice sunt cele mai grave. In caz că provin…

Sarcina – Probleme

Publicat pe 25 mart. 2013 at 7:19am

Anomaliile placentei  si ale lichidului Amniotic

In orice moment al sarcinii pot apărea accidente. In faţa unei asemenea ameninţări, supravegherea clinicală este strict necesară.

Placenta este situată în partea de sus a uterului şi hrăneşte fătul care jpluteşte în lichidul amniotic. In timpul sarcinii pot surveni unele accidente legate de anomalii ale placen­tei sau ale lichidului amniotic.

HEMATOMUL RETROPLACENTAR

Este o revărsare anormală de sânge între placentă şi peretele uterului. Ea poate fi determi­nată de un puseu de hiperten­siune arterială, un traumatism violent, diabet, sarcină multi­plă sau o creştere anormală a cantităţii de lichid amniotic.

Hematomul se manifestă spre sfârşitul sarcinii sau în timpul naşterii….

Negii

Publicat pe 21 mart. 2013 at 5:24am

Negii sunt mici excrescente dure si rugoase care cresc pe sau sub piele. Totalmente inofensive, ele se transmit de la un copil la altul prin simplu contact.

Vehiculati de un virus, negii sunt adeseori prezenţi pe degetele si pe picioarele copilului. Exista tratamente pentru a-i suprima, dar aces­tea nu reusesc intotdeauna sa elimine virusul. Atunci cand sunt prea numerosi si aco­pera mainile copiilor si adolescentilor, trebuie sa intervina medicul.

Uneori, negii dispar de la sine dupa cateva luni sau dupa cativa ani. Ei sunt tumori benigne, care nu degenereaza nicio­data in cancer.

FORME

Negii sunt…