Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 13, 2013

Fluorizarea dentara – Ce inseamna si cui ii este recomandata

Publicat pe 13 feb. 2013 at 7:00am

Fluorizarea dentara face parte din categoria manoperelor profilactice in ceea ce priveste dantura copiilor dar si a adultilor, deopotriva. Aplicarea fluorului ajuta la pastrarea sanatatii orale prin stoparea evolutiei cariilor, formarea altora noi si intarirea smaltului dintilor.

Procedura de fluorizare dentara se poate realiza:

 

in cabinet, prin aplicari locale de 2-3 ori pe an dar si acasa, de catre pacient, insa doar la recomandarea medicului.

Mai exista produse ce se gasesc sub forma de picaturi, insa acestea trebuie administrate doar de medicul pediatru curant si cu indicatii clare despre produs. Ramane la latitudinea parintelui sa aleaga…

Fecundare

Publicat pe 13 feb. 2013 at 5:28am

Fecundarea se poate realiza doar în perioada ovulaţiei (aproximativ între cea de-a 14-a şi a 15-a zi a ciclului menstrual).

După ce a părăsit ovarul, ovulul poate fi fecundat timp de circa 6-12 ore. Fecundarea are loc în partea superioară a trompelor uterine, în aşa-numitele ampulla tubae.

Spermatozoidul intră până la mijloc în ovul, iar flagelul (filamentul mobil ce serveşte ca mijloc de locomoţie) se desprinde. Capul spermatozoidului se umflă şi formează pronucleul masculin. In timp ce spermatozoidul penetrează ovulul, acesta se află încă în cea de-a doua fază de diviziune, care se finali­zează astfel. Şi nucleul ovulului se um­flă şi formează, la rândul său, pronucleul feminin.

Prin contopirea celor două nuclee…