Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 12, 2013

Consultul stomatologic si stabilirea planului de tratament

Publicat pe 12 feb. 2013 at 8:07pm

Consultul stomatologic – Prima vizita la medicul stomatolog se face, de cele mai multe ori, in urgenta. Pacientul vine cu dureri in aria dentara dar si colaterala, stres si teama exacerbate.

Momentul potrivit pentru a explica pacientului problemele dentare majore este dupa inlaturarea durerii prin anestezie locala si disparitia anxietatii. Dupa ce se indeparteaza factorul iritativ, mai exact durerea, medicul este cel care trebuie sa explice clar situatia pentru care a venit pacientul dar sa identifice si alte probleme pe care le observa, pentru a feri pacientul de viitoare neplaceri.

Un…

Recuperarea in neurologie – II

Publicat pe 12 feb. 2013 at 9:08am
REEDUCAREA TULBURĂRILOR DE DEGLUTIŢIE

Acest tip de reeducare se face în cazul persoanelor care, ca urmare a unei boli neurolo­gice, şi-au pierdut reflexele necesare unei alimentări nor­male: aceşti bolnavi bălesc, au probleme de masticaţie, reţin alimentele în gură fără a reuşi să le înghită, le regurgitează pe nas sau le inhalează. La acest tip de reeducare contri­buie atât chineziterapeutul, cât şi ortofonistul, care învaţă pacientul să înlocuiască refle­xele proaste cu un control voluntar al deglutiţiei.

Reeducarea mersului. Atunci când este posibil (persoana poate să se ţină bine pe ambele picioare), pacientul învaţă să meargă fără cârje: în acest caz, pacientul tre­buie să descompună diferitele mişcări ale mersului pentru a şi le…

Traheita – Cum sa previi si sa tratezi traheita

Publicat pe 12 feb. 2013 at 7:00am

Traheita este o boala de origine infectioasa sau congenitala (mai rar, dar posibil) in care caile respiratorii sunt obturate din diferite cauze. Simptomele cele mai frecvent intalnite sunt reprezentate de

tusea seaca, de durerea in abdomen cauzata de tuse, febra si probleme respiratorii, caz in care traheita este considerata urgenta medicala. Tipuri de traheita

Exista 2 forme principale:

a) virala: apare in special la schimbarile de anotimp, mai ales la persoanele cu sensibilitate crescuta la temperaturi joase; b) infectioasa: cauzata cel mai adesea de infectia cu stafilococul auriu, de diferiti bacili gram negativi, de micobacterii, de diferite substante anaerobe si de alte bacterii.

Traheita tratament

In…