Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 7, 2013

Surditatea

Publicat pe 07 feb. 2013 at 6:52pm

Surditatea poate fi totală sau parţială, definitivă sau trecătoare. Există proteze care ajută persoanele să îşi recapete parţial auzul.

Corectarea surdităţii variază în funcţie de cazul în care este de transmisie (dacă sunt afectati conductul auditiv, urechea externă sau urechea medie), de percepţie (dacă sunt afectaţi nervul auditiv sau urechea internă).

In primul caz, surditatea este tem­porară şi reversibilă cel puţin par­ţial, prin tratament medicamentos sau chirurgical; în al doilea caz, ca este în general definitivă. Aşadar, suporturile auditive se recomandă cu precădere în cazurile de surdi­tate de percepţie, precum şi în cazul particular al persoanelor surdomute.

CORECŢIA SURDITĂŢII

Aceste tipuri de surditate…

Dusul bucal, o alternativa moderna pentru ingrijirea danturii

Publicat pe 07 feb. 2013 at 6:27pm
Ce este dușul bucal și cui poate fi recomandat?

Dușul bucal a debutat prin anii ’60 și a fost studiat prin numeroase teste clinice. El presupune efectuarea unei igiene mult mai profunde a danturii cu ajutorul unui mic aparat care furnizează un jet de apă sub presiune asupra dinților și gingiilor.

Pacienții care folosesc dușul bucal au constatat

o reducerea a sângerărilor, o reducere a gingivitei, dar și o reducere a tartrului dentar.

S-au observat îmbunătățiri ale aspectului și sănătății dentare atât la persoanele cu parodontoză sau cu aparate ortodontice, cât și la persoanele cu diabet…