Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 5, 2013

Caria la bebelusi sau caria de biberon

Publicat pe 05 feb. 2013 at 6:26pm

Pentru a se feri de caria de biberon, inca de la inceputul eruptiei dentare, in jurul varstei de 6 luni, parintii trebuie sa fie atenti la igiena orala a bebelusului.

Lichidele indulcite, sucurile de fructe si laptele, devin inamicii dintilor copilului prin actiune acida asupra smaltului insuficient dezvoltat la dintii de lapte. Toate lichidele ingerate pe timpul noptii si igiena defectuasa dupa consum creeaza, intr-un timp scurt, acest tip de carie cu care tot mai multi copii se confrunta.

Efectele negative ale cariilor de biberon (cariilor la bebelusi)

Pierderea dintilor de lapte, in…

Anemia – Aflati totul despre anemie

Publicat pe 05 feb. 2013 at 6:00am

Anemia – Esti palida, lipsita de energie si obosita, indiferent cat de mult te-ai odihnit; ai ameteli si dureri de cap in permanenta? Este posibil sa fii anemica.

De ce apare anemia?

In cazul copiilor, anemia se datoreaza, in principal, alimentatiei sarace in fier. La femei, boala poate fi cauzata de sarcina sau de tulburari de menstruatie. Anumite medicamente impiedica asimilarea fierului si a vitaminelor. Inflamatiile cronice, problemele tiroidei si bolile tubului digestiv pot cauza sau agrava aceasta afectiune.

Diagnostic si tratament

Anemia se depisteaza prin analize de sange iar tratamentul variaza in functie de tipul…

Delirul

Publicat pe 05 feb. 2013 at 5:28am

Delirul – Lumea înconjurătoare este percepută şi interpretată în funcţie de temerile şi dorinţele persoanei delirante.

O stare delirantă constă în prezenţa uneia sau a mai multor idei false la o persoană, cu sau fără legătură între ele. Prognosticul depinde de cât de precoce este administrat tratamentul şi de calitatea îngrijirii.

O idee delirantă este o idee falsă, care nu corespunde realităţii. Caracteristica sa esenţială este simplă: ea duce la convingerea completă a persoanei. Diferenţa între această convingere, consi­derată de neînlăturat, şi o idee falsă nedelirantă este deseori greu de stabilit.

Deosebirea constă îndeosebi în gradul de certitu­dine a bolnavului referitor la…