Plante interzise in sarcina0 Comments

Publicat in:
Etichete: cimbrul, coada soricelului, plante, sarcina, Sunatoarea

In timpul sarcinii, multe viitoare mamici renunta la medicamentele care ar putea dauna minunii din burtica si recurg la alternativele naturiste. Exista, insa, plante care ar putea avea efecte nedorite in timpul celor 9 luni de sarcina, asa numitele plante interzise in sarcina. Sa vedem care sunt acestea.

Plante interzise in sarcina

Plante interzise in sarcina

Plante interzise in sarcina – Coada soricelului

Uleiul volatil continut in florile acestei plante are efecte anti-inflamatoare si calmante asupra vezicii biliare. Infuzia de coada soricelului diminueaza greata. Planta contine substante cicatrizante si antiinflamatoare, cu efecte benefice in tratamentul inflamatiilor si leziunilor pielii.

Planta are, insa, si efecte vasodilatatoare, declansand riscul de avort spontan. Consumul acestei plante trebuie evitat, mai ales in primul trimestru de sarcina.

Plante interzise in sarcina – Sunatoarea

Are efecte benefice impotriva starilor de anxietate, ajuta la buna functionare a ficatului si este un eficient remediu impotriva insomniei.

Creste, insa, tensiunea arteriala, ceea ce este nerecomandabil mai ales in ultimul trimestru de sarcina.

Plante interzise in sarcina – Cimbrul

Are efecte bronhodilatatoare, expectorante si calmante rapide. Pentru tratarea astmului sau a infectiilor respiratorii recidivante se recomanda uleiul volatil, cate 2 picaturi de 3 ori pe zi.

In perioada de graviditate cimbrul nu este insa recomandat – poate declansa contractii uterine sau chiar avortul spontan.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Plante interzise in sarcina

Lasă un răspuns