Cromoterapia – culori0 Comments

Publicat in:
Etichete: cromoterapia, cromoterapie, cromoterapie culori, terapia prin culori, terapie prin culori

Cromoterapia este terapia prin culoare. Lumina este formata din spectrul de culori, iar corpul uman o absoarbe, avand efecte asupra sistemelor nervos si endocrin. Totodata, culorile pot afecta energiile celor 7 chakre ale corpului uman, influentand starea psihica si fizica, mentalul si emotionalul.

Cromoterapia

Cromoterapia

Cromoterapia poate fi folosita impreuna cu tratamentul clasic, ea avand un efect mai puternic asupra starii mentale. Fiecare culoare in parte are o vibratie proprie si fiecare organism in parte rezoneaza la o anumita culoare. In general, culorile calde produc fericire, iar cele reci calmeaza. Daca, la un anumit moment dat, suntem atrasi de o culoare, aceasta se intampla deoarece organismul are nevoie sa creeze un echilibru.

Cromterapia – semnificatia culorilor

Cromoterapia – Culoarea Alb – culoarea puritatii; ne face sa privim cu sperantain viitor.

Cromoterapia – Culoarea Galben – culoarea optimismului; puteti folosi galbenul pentru a stimula claritatea in gandire, autocontrolul, optimismul, puterea interioara si pentru a rezolva problemele cauzate de sentimentele sau emotiile neexprimate.

Cromoterapia – Culoarea Portocaliu – stimuleaza energia emotionala, fizica si sexuala, stimuleaza apetitul si imbunatateste starea de spirit.

Cromoterapia – Culoarea Rosu – cea mai puternica si vibranta culoare; atrage atentia si va ajuta sa va concentrati, sa fiti atent la detalii.

Cromoterapia – Culoarea Maro – culoarea cafelei, nuantele naturale ale pamantului sau nisipului, creeaza o senzatie de comfort si siguranta; este cea mai utilizata si recomandata culoare in decorarea casei.

Cromoterapia – Culoarea Verde – culoare calmanta, cea mai raspandita in natura. Expunerea la culoarea verde sau la lumina verde poate ajuta la reducerea anxietatii si a tensiunii. Daca o persoana se reface dupa o perioada de stres puternic sau afectiune, un peisaj natural verde  ii va accelera recuperarea. Este culoarea prospetimii, regenerarii si dezvoltarii.

Cromoterapia – Culoarea Turcoaz – se foloseste pentru cresterea rezistentei emotionale, imbunatatirea imunitatii si penttru a va proteja de influentele si solicitarile altora.

Cromoterapia – Culoarea Albastru – stimuleaza scaderea presiuneii sanguine, calmeaza , stimuleaza creativitatea.

Cromoterapia – Culoarea Lila – detensioneaza si aduce bucurie.

Cromoterapia – Culoarea Indigo – scade tensiunea sanguina provocata de stres, calmeaza furia si va poate ajuta sa scapati de dependente.

Atunci cand simtiti ca sunteti prea stresat, fara energie sau trist, inchideti ochii, respirati profund, relaxati-va si vizualizati o anumita culoare, in care incercati sa va cufundati!

Veti simti atunci puterea vindecatoare a culorilor!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cromoterapia – culori

Lasă un răspuns