Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 24, 2013

Centrul tendinos al perineului

Publicat pe 24 ian. 2013 at 8:00am

Centrul tendinos al perineului este situat in partea mijlocie si mediana a perineului, anterior de anus si posterior de bulbul penisului la barbat si intre anus si vagin la femeie. Se gaseste la nivelul incrucisarii liniei biischiadice cu rafeul perineal.

Centrul tendinos al perineului este format din fibrele de origine si de insertie ale muschiului transvers profund al perineului, muschiului bulbospongios, muschiului sfincter anal extern, muschiului sfincter extern al uretrei si din fibre din membrana perineala.

Centrul tendinos al perineului se poate rupe in timpul nasterilor laborioase, atunci fiind necesara perineorafia pentru sustinerea viscerelor pelvine.

Materia si energia (video)

Publicat pe 24 ian. 2013 at 7:23am
Materia si energia (video)

Orice organism de pe pamant are nevoie de energie pentru a creste si pentru a-si indeplini functiile. Animalele isi iau energia din hrana care este fragmentata in procesul de digestie, iar nutrientii eliberati sunt transportati la celule, in tot corpul. Plantele isi creaza energia din…