Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 4, 2013

Totul despre anticonceptionale

Publicat pe 04 ian. 2013 at 10:34am

Multe cupluri nu iau in considerare metodele de contraceptie si de cele mai multe ori apare o sarcina nedorita. Pentru a evita acest lucru, iti propun sa vizitezi cabinetul unui medic de planning familial care poate oferi raspunsuri intrebarilor tale. Decat sa adresezi intrebari pe forumuri la care vei primi indrumari si sfaturi nesigure, mai bine afli raspunsurile exacte. Poti folosi ca metoda dubla de protectie prezervativul si anticonceptionalele, in acelasi timp.

Am sa va prezint, pe scurt, avantajele si dezavantajele folosirii anticonceptionalelor sau antibebe, cum mai sunt ele cunoscute.

Anticonceptionale avantaje

Iata cateva dintre avantajele folosirii pilulelor:…

Faringele

Publicat pe 04 ian. 2013 at 5:27am

Partea superioară a faringelui serveşte respiraţiei, în timp de partea mediană şi inferioară joacă un rol important atât în respiraţie, cât şi în procesul digestiv. Peretele faringian este format din mucoasă şi un strat de muşchi. Acesta formează muşchiul constrictor faringian, care se împarte într-un segment superior, unul mijlociu şi unul inferior.

Contracţia sa determină îngustarea faringelui. în timp ce înghiţim, bucăţile bolului alimentar alunecă spre partea din spate a cavităţii bucale. Practic, prin ridicarea vârfului limbii spre vălul palatin, mâncarea este împinsă către faringe.

Această fază decurge voit şi poate fi întreruptă. Următoarea fază se realizează involuntar şi este comandată de centrul care…