Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 2, 2013

Alimentatia in Gastrita

Publicat pe 02 ian. 2013 at 10:40pm
Alimentatia in Gastrita

Vizualizati acest scurt video si veti afla ce trebuie si, mai ales, ce nu trebuie sa consumati in cazul in care suferiti de gastrita. Gastrita este o afectare (o inflamatie) a mucoasei gastrice, motiv pentru care interactiunea cu alimentele poate produce unele semne particulare…

Menopauza

Publicat pe 02 ian. 2013 at 10:20pm
VARSTA MENOPAUZEI

Menopauza survine în general între 45 şi 55 de ani, cel mai frecvent la 52 de ani. Acest fenomen poate fi condiţionat de mai mulfi factori: –   ereditatea (exista unele familii în care femeile au menopauza precoce, iar altele în care, dimpotrivă, menopauza este tardivă); –   fumatul (accelerează procesul); –   modul de viata (se pare că femeile care nu muncesc şi care au un nivel de viată ridicat au menopauza mai târziu); –   maternitatea (vârsta menopauzei creşte cu numărul de copii născuţi, dar, la peste patru copii, menopauza va fi mai precoce). Vârsta pubertăţii se pare că nu influenţează vârsta menopauzei.

TULBURĂRILE HORMONALE

In perioada de activitate geni­tală, ovarele produc hormonii sexuali, care sunt de…