Modul de administrare al uleiurilor esentiale0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, ienupar, lamaie, mod de administrare, tratamente, ulei, uleiuri esentiale, uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt uleiuri volatile obtinute prin distilare sau presare din diverse plante, unele cultivate biologic sau recoltate din flora sălbatică.

Uleiurile esenţiale pure se folosesc atât în aromaterapie cât şi în tratamente cosmetice. Trebuie sa stiti faptul ca, in general, uleiurile esenţiale nu se aplică pe piele concentrate ci numai diluate în baze uleioase sau în alte compoziţii. Pentru un anumit ulei esential, va recomandam sa cititi prospectul.

Sa vedem, in continuare, care sunt cele mai folosite uleiuri esentiale si la ce afectiuni puteti trata cu ajutorul lor.

Uleiurile esentiale – Afectiunile pe care le puteti trata si Modul de administrare al acestora

  1. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de ienupar. Este indicat in tratarea bronsitelor cronice, enterocolitelor, litiazelor renale, afectiunilor pectorale, reumatismului, indigestiilor, edemelor renale si gutei. Se administreaza si intern si extern. 

  2. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de lamaie. Este indicat in anemie, circulatie precara, vene varicoase, hipertensiune arteriala, anorexie, litiaza biliara si renala. Se administreaza si intern si extern. 

  3. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de lavanda. Este recomandat in tratarea migrenelor, cefaleelor, afectiunilor cardiace cu substrat nervos, bolilor de rinichi si ficat, tulburarilor digestive, meteorismului, reumatismului, afectiunilor aparatului respirator (tuse, tuse convulsiva si laringita). Se administreaza si intern si extern. 

  4. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de marar. Este recomandat in tratarea anorexiei, indigestiei, afectiunilor cardiace, ale cailor urinare si tratarea diverselor inflamatii externe si interne. Favorizeaza digestia, este diuretic, galactogen si combate insomnia. Se administreaza si intern si extern. 

  5. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de menta. Este recomandat pentru tratarea diariei, guturaiului, sinuzitei, migrenei, durerilor reumatice si crizelor biliare. Se administreaza si intern si extern. 

  6. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de patchouli. Trateaza reumatismul, artrita si amelioreaza durerile de guta. Poate fi folosit in cazul muscaturilor de sarpe sau ale altor insecte veninoase. Are calitati antidepresive si combate stresul, anxietatea si starile nervoase. Se administreaza doar extern. 

  7. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de pin. Este indicat in tratarea bronsitei, traheitei, laringitei, sinuzitei si cistitei datorita efectului sau antiseptic urinar si hepatic; este un stimulent sexual utilizat ca adjuvant in congestii uterine si impotenta; este indicat in astenie, epuizare nervoasa, hipotensiune arteriala, fiind un tonic general. Se administreaza si intern si extern. 

  8. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de portocale. Este indicat in starile de stres, depresii, oboseala, avand efecte tonice, vitaminizante si afrodisiace. Se administreaza si intern si extern. 

  9. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de roinita. Este indicat in starile de anixietate, iritabilitate, depresii nervoase, insomnii, tulburari de menopauza, nevroze gastrice si cardiace. Se administreaza si intern si extern. 

  10. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de rozmarin. Actioneaza asupra sistemului circulator, ajuta la cresterea capacitatii de concentrare si imbunatateste memoria, este util in reumatism, artrita si crize musculare. Se administreaza si intern si extern. 

  11. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de salvie. Este adjuvant in tratarea afectiunilor vasculare, dischineziilor biliare, inflamatiilor gastro-intestinale, diabetului, bronsitei, nervozitatii si reumatismului. Se administreaza si intern si extern. 

  12. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de scortisoara. Are calitati antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antifungice si hipoglicemiante. Poate fi utilizat ca si conservant in locul metodelor traditionale. Se administreaza si intern si extern. 

  13. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de tamaie. Este folosit in afectiuni ale cailor respiratorii superioare (bronsite, laringite, tuse, gripe), reduce starile de anxietate, teama, tensiunea nervoasa, stresul, depresia; induce purificare mentala si psihica. Se administreaza doar extern. 

  14. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de tea tree. Are proprietati dezinfectante, ativirale si antifungice. Este folosit in infectile aparatului respirator, ale tractului uro-genital, in cistite acute si cornice, uretrite si in infectii cu Candida. Se administreaza doar extern. 

  15. Uleiurile esentiale – Uleiul esential de ylang-ylang. Are efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos favorizand relaxarea; combate anxietatea, depresia, stresul, starile tensionate si calmeaza tahicardiile. Este utilizat in hipertensiunea arteriala si este de asemenea si afrodisiac. Se administreaza doar extern.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Modul de administrare al uleiurilor esentiale

Lasă un răspuns