Rujeola si Oreionul0 Comments

Publicat in:
Etichete: oreionul, rujeola, Tratament, vaccinare simptome ale bolii

Rujeola

Rujeola se caracterizeaza prin febra, rinoree, ochi lacrimosi, tuse si inflamarea glandelor. Dupa 3-4 zile, apare o iritatie care provoaca mancarimi, incepand de la cap si raspandindu-se pe tot corpul. Dupa trei zile ea dispare. Efortul de vaccinare la toti scolarii a disparut, cu toate ca rujeola ramane printre bolile serioase si ar trebui tratata cu simt de raspundere. La aparita ei, copii trebuie izolati de celalte persoane pentru maximum 5 zile.

Rujeola

Rujeola

Tratarea febrei in cazuri de rujeola se face cu analgezice si o lotiune pentru a ameliora mancarimea.

Mod de administrare: trebuie luate doze regulate de analgezice lichide consultand prospectul inainte de administrare. Crema se va aplica direct pe piele. Remediile naturale nu inlocuiesc sfatul medicului dar pot ajuta. Plantele pot ameliora simptomele si pot combate infectia. Pentru calmarea gatului prepara-ti o fuzie cu o cantitate egala de plante enumerate mai jos:

Nalba-mare, catusinca, patlagina (jumatate de lingurita de amestec la o ceasca in functie si de varsta).

Apetitul in hranire dispare in primele zile, dar va reveni pofta de mancare. Alimentele trebuie sa fie bogate in vitamina A si C consumate in forme de mese usoare. Sucurile, in special ananasul si portocalele, se administreaza in cantitati mai mici si dizolvate in apa. Trebuie sa-i dati copilului fructe usoare si placute la gust. Daca starea se va inrautati, tratati copilul cu „Morbillinum 30c”.
Acesta are efectul de a preveni aparitia bolii dupa ce ati luat contact cu cineva bolnav. „Bryonia 6c” se administreaza persoanelor cu senzatii de uscaciune si caldura.

Atentie!!!
Daca apar convulsii la ridicarea febrei, probleme ale ochilor sau alte infectii, cititi cu atentie prospectele analgezicelor sau consultati medicul.

Oreionul

Oreionul apare sub forma de oboseala, febra usoara, durere la inghitit si afecteaza, in special, copiii intre 4- 14 ani. In cateva zile apare o durere accentuata in fata si dosul urechii, durere care se datoreaza unei inflamatii. Incubatia dureaza intr 14-12 zile, pacientii fiind contagiosi prin tuse sau stranut. Cea mai mare complicatie apare la baieti numita „orhita”  si apare la 25% dintre cazurile care se imbolnavesc de oreion, provocand infertilitatea.

Oreionul

Oreionul

Trebuie sa luati echinaceea pentru a combate infectia, daca sunt afectate testicolele folositi „Vitex” (1 picatura de tinctura in apa, de trei ori in zi). Compresele trebuie puse pe fata si gat si se fac cu balsam de lamaie sau sunatoare pentru spalarea glandelor umflate.

Oferiti-le pacientilor sucuri din legume, diluate cu apa calduta, suc de mere, pere, omleta, orez , cartofi piure si multe banane. Daca apar inflamatii la nivelul sanilor (la fetite sau la baieti) tratati cu „Deditel 6c” in urma unui consult al medicului. Pentru evitarea acestor bolii se face vaccinarea cu “ROR’’ si ‘’Priorix’’.

ROR este un vaccin impotriva rujeolei, rubeolei si oreonului. Se face mai mult pentru a preveni aparitia bolii. Vaccinarea cu „Priorix”’ se face pentru imunizarea fata de rujeola, rubeola si oreion. Ca si in toate vaccinurile, daca exista boli febrile acute sau severe, se va amana vaccinarea. Nu este cazul in infectiile minore . „Priori” este contraindicat femeilor gravide.

Precautii:
Alcoolul si altii agentii dezinfectanti de pe piele trebuie sa se evapore deoarece pot inactiva virusurile atenuate din compozitia vaccinului.

Vaccinarea este cea mai buna protectie impotriva rujeolei, rubeolei si oreionul. Riscurile care sa apar in urma vaccinarii sunt mici si constau in inrosirea si umflarea locului (unde s-a efectuat vaccinul).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Rujeola si Oreionul

Lasă un răspuns