Hemoragia meningeană0 Comments

Publicat in:
Etichete: contracţii mus­culare, hemoragia meningeană, lichidul cefalorahidian, meninge

Hemoragia meningeană, revăr­sarea sângelui în meninge, este adesea asociată cu o hemoragie cerebrală, dar poate surveni şi izolat. Este cauzată de ruperea spontană a unui anevrism.

Atât timp cât este izolată, hemoragia meningeană sur­vine, în aproape 30% din­tre cazuri, în urma unui efort (puţin semnificativ), a unui acces de tuse, a unui raport sexual sau în urma expunerii prelungite la soare. Migrenele sunt principa­lul simptom şi se extind rapid pe toată suprafaţa craniului.

Acestea se intensifică în urma zgomotelor, a luminii puter­nice, a mişcărilor şi sunt ade­sea însoţite de vomismente. Bolnavul are contracţii mus­culare care se manifestă prin rigiditatea cefei şi durere la nivelul gambelor. Diagnosticul se stabileşte în urma scanării şi a puncţiei lombare, care va arăta dacă există sânge în lichidul cefalorahidian. Tratamentul hemoragiei meningiene constă într-o interven­ţie chirurgicală, în cazul în care aceasta se poate efectua.

Pentru a avea o tensiune nor­mală, sunt recomandate anumite activităţi fizice, precum alerga­rea, mersul pe bicicletă, înotul, gimnastica sau plimbările.

Dar prevenţia in cazuri de hemoragie meningeana depinde în mare măsură de o viaţă sănătoasă (reducerea consumului de tutun şi a factorilor de stres) şi de un regim alimentar sărac în grăsimi, alcool şi sare. în caz de hipertensiune arterială moderată, sporturile de perfor­manţă (efectuate fără a depăşi măsura) pot să contribuie la normalizarea tensiunii; de ase­menea, vă recomandăm să vă faceţi un control medical la intervale regulate,va indica prezenţa sângelui dacă este vorba de o hemoragie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Hemoragia meningeană

Lasă un răspuns