Curele cu prune si portocale0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, antistres, cura, gospodarie, minerale, portocale, prevenire, prune, retete delicioase, romania, sosuri, tratare cu fructe, vitamine

Cura prune si portocale

Cura prune si portocale

Curele cu prune si portocale

Stiati ca prunele au ajuns in Europa aduse de marele cuceritor Alexandru Macedon? Sunt originare din Siria, iar cultivarea lor pe scara larga a inceput in epoca romanilor.

Ce contin prunele?

Aceste fructe sunt bogate in vitamine (A, B1, B2, C, PP), minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, hidrati de carbon sau acizii organici). Aceste vitamine sunt bune prietene pentru organismul slabit sau devitaminizat. Consumate in stare cruda, te vor ajuta sa-ti recapeti energia si sa iti revii de pe urma perioadelor mai obositoare.

Cura cu prune prospete – se consuma 2-3 saptamani cat mai multe prune proaspete sau sub forma de suc, indiferent de soiul lor. Insa, nu uita sa le consumi cu 20 de minute inainte de masa, daca vrei ca efectul curei sa fie cat mai rapida si eficienta. Acest fruct te scapa de constipatie si ajuta la regenerarea celulei hepatice. Este un fruct bun pentru o buna functionare a vezicii biliare.

Daca ai trecut printr-o perioada extenuanta sau esti in convalescenta, o cura cu prune proaspete te va ajuta sa iti recapeti tonusul. Au efect energizant, actionand ca un tonic al sistemului nervos. Relaxeaza tesuturile peretilor intestinali.

Prunele in stare cruda provoaca eliminarea apei excesive din tesuturi, ceea ce conduce la tratarea hipertensiunii, ale reumatismului, gutei si obezitatii.

Cura cu prune uscate

Timp de 2-3 saptamani mananca in fiecare zi, inainte de masa cu 20-30 de minute, cate 10-12 prune uscate, inmuiate in apa. Bea apa in care au stat pentru ca imprumuta din calitatile lor.

La ce este buna? Te scapa de surmenaj si reda tonusul. Au calitati nutrive, fiind bune celor care sufera de anemie sau se afla in covalescenta in urma unei boli sau interventii chirurgicale. Aceasta cura este buna, in special, pentru cei care sufera de afectiuni hepatice si reumatice. Sunt antioxidanti de exceptie.

Prunele sunt unul dintre fructele cele mai cunoscute, cultivate si apreciate in Romania, asteptate cu interes de gospodine pentru pregatirea conservelor de iarna.

Portocala – este un fruct gustos si o adevarata sursa de vitamina C. Dar, este in primul rand un veritabil tratament pentru diverse afectiuni si ajutor in casa.

Cura cu Portocala – Tratamente dulci pentru diverse afectiuni

Sursa de calciu: portocala este foarte bogata in calciu, iar in combinatie cu acizii din fructe favorizeaza absortia calciului. Consumati fructul proaspat sau sucul proaspat fara adaos de zahar sau apa.

Aduce energie: Zaharul continut de portocala este imediat absorbit in sange. Produce caldura si energie in corp imediat dupa ce a fost mancata.

Buna in indigestie: Portocala are efecte relaxante asupra organelor digestive si suplimenteaza nutritia intr-o forma usoara. Este foarte buna pentru impiedicarea bacteriilor in intestine.

Reduce febra: Portocala este un aliment excelent in toate tipurile de febra pentru ca ajuta la hidratarea organismului. Este un bun ajutor in randul cardiacilor. Sucul acestui fruct, indulcit cu miere, este foarte bun in bolile de inima. Este foarte bun in cazul infarctului.

Expectorant: Sucul amestecat cu un varf de sare si o lingura de miere este un remediu eficient in tuberculoza, astm, raceli obisnuite, in bronsite, si alte stari de tuse asociate cu expectorare dificila. In urma actiunii sale saline la nivelul plamanilor, expectorarea se face mai usor.

Previne cancerul: Contine cantitati mari de limonoide citrice, ce protejeaza impotriva cancerului de piele, plamani, de san, de stomac, de colon. Are un rol foarte important in prevenirea lor. Sucul proaspat previne antiscorbutul si rahitismul la copii, acesta ajutand in cresterea sanatoasa a copiilor.

Impotriva oboselii si afectiunii sangvine: Datorita cantitatii mari de potasiu pe care o contine, stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor si intestinelor. Cura de portocale este buna in cazul starilor de oboseala. Acest fruct este benefic pentru cei suferinzi de tromboza, de fragilitate capilara, hepaticilor.

Mai sus am prezentat afectiuni tratate cu aceste fructe. Mai jos voi dezvalui si folosirea portocalei in retete preparate in casa.

Cura cu portocale: Preparate cu portocale, retete delicioase, sosuri

Din sucul de portocale poti prepara sosuri delicioase pentru orice tip de carne. Secretul este adaugarea sucului la sfarsitul prepararii pentru stingere pentru a-si mentine aroma si calitatea.

Carnea de vaca se fragezeste daca este tinuta 30 de minute in suc de portocala si mirodenii! Curcanul umplut cu felii de portocala devine fraged, iar carnea capata o aroma placuta.

Coaja rasa, uscata sau zaharisita poate fi folosita ca esenta si aromatizator in aluaturi. Se poate folosi si la creme, bauturi alcoolice sau racoritoare.

Aroma de portocala are propietati dezinfectante si antistres. Parfumarea incaperilor o poti face fie cu uleiuri esentiale, fie usor zdrobite printre alte flori.

Curatarea obiectelor din piele: cu o coaja de portocala poti reabilita posetele si incaltamintea din piele. Este suficient sa freci cu partea din interior a cojii. Apoi sa stergi cu o carpa curata si uscata .

Portocala alunga moliile. Infige cam 10 cuisoare in coaja de portocala intreaga si las-o pe o farfurie. Moliile se vor indeparta. Nu suporta mirosul de portocala.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Curele cu prune si portocale

Lasă un răspuns