Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum sa scapi de, halitoza, respiratia urat mirositoare, respiratie urat mirositoare, sfaturi

Halitoza (sau Halena) sau respiratia urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare sau halitoza (halena) este o problema care ii ingrizoreaza pe multi oameni. Cuvantul “halitoza” vine din latinescul halitus (respiratie) si sufixul grecesc osis (conditie sau proces patologic).

Halitoza (halena)

Halitoza (halena)

 

Tratament halena (halitoza)

  1. Deshidratarea este cauza principala a respiratiei urat mirositoare. Beti suficienta apa ca sa mentineti urina deschisa la culoare tot timpul. Respiratia urat mirositoare, dimineata, este cauzata de deshidratare. In timpul somnului, nefiind o salivatie suficienta, se produce putrefactia celulelor epiteliale care s-au desprins din mucoasa bucala nefiind indepartate de fluxul salivar. 

  2. Respiratia pe gura este o cauza a respiratiei urat mirositoare, prin scaderea cantitatii de saliva prin evaporare. Conditii de adenoidita, infectie nazala, febra de fan si un sept nazal deviat amplifica respiratia orala. 

  3. Secretia urat mirositoare, asociata cu sinuzita, poate cauza halitoza. Tratarea sinuzitei va vindeca si respiratia mirositoare. 

  4. Periati limba cu grija. Limba este adesea acoperita cu particule sau resturi alimentaere si trebuie curatata. 

  5. Daca banuiti ca aveti respiratia urat mirositoare, puteti folosi un test simplu: atingeti dosul palmei cu limba si mirositi mana. Mirosul va va da raspunsul. Un alt test este acela de a acoperi gura si nasul cu ambele maini. Expirati puternic mirosind respiratia. 

  6. Alimentele dezinfectante, cum ar fi merele, morcovii, telina, ajuta la curatarea dintilor si la indepartarea bacteriilor care cauzeaza mirosul urat. 

  7. Folosirea carbunelui pe cale orala va ajuta la diminuarea halitozei. Lasati tableta de carbune sa se dizolve, incet, in gura. 

  8. Ceaiul de cimbru poate fi de ajutor in cazurile de respiratie mirositoare cauzata de tulburari gastrice.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare

Lasă un răspuns