Ciocolata – Tu stiai de aceste efecte benefice?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: beneficiile ciocolatei, ciocolata, ciocolata neagra, diabetici, stres

De sute de ani ne bucuram de ciocolata pentru gustul delicios si calitatile ei afrodisiace, insa, recent, cercetatorii au descoperit ca ciocolata nu este doar o gustare placuta, ci si una sanatoasa. Pe langa faptul ca este ca un refugiu fata de grijile zilnice, ce altceva poate face ciocolata neagra?

Ciocolata

Ciocolata

1. Ciocolata imbunatateste starea de spirit

Nimeni nu are nevoie de un studiu pentru asta. Se stie de generatii intregi ca ciocolata ne face sa ne simtim mai bine, mental. Ciocolata neagra contine chimicalele placerii, phenylethylamine si serotonina, iar gustul si senzatia ca se topeste in gura completeaza pachetul.

2. Ciocolata reduce stresul

Cercetatorii au aratat ca un consum mic de ciocolata, pe durata a doua saptamani, reduce numarul de hormoni catecolamine si colesterolul, ceea ce conduce implicit la diminuarea nivelului de stres.

3. Ciocolata este buna pentru inima

Doua studii diferite, unul realizat in Japonia in 2007 si unul in Italia in 2008, au demonstrat ca o mica cantitate de ciocolata, mancata zilnic, reduce inflamatiile care pot duce la boli de inima. Cat exact inseamna “o mica cantitate”? Cercetatorii spun ca pentru a obtine beneficiile cardiace, o persoana nu trebuie sa manance mai mult de sapte grame de ciocolata pe zi.

4. Ciocolata ajuta la stabilizarea presiunii sangelui

Potrivit unui studiu realizat in Germania, putina ciocolata consumata zilnic poate reduce atat presiunea sistolica, cat si pe cea diastolica. Problema este ca daca depasiti cantitatea zilnica recomandata, ciocolata poate duce la ingrasare, situatie in care presiunea arteriala va creste.

5. Ciocolata reduce colesterolul

De multi ani, omenirea cauta diferite metode pentru a reduce colesterolul. Stim ca un nivel ridicat al colesterolului poate duce la boli de inima, pietre la bila si alte complicatii. Dar stiati ca exista si un colesterol “bun”? Ei bine da, iar ciocolata poate creste nivelul colesterolului HDL.

6. Ciocolata oxigeneaza creierul

Creierul nostru are nevoie de cat mai mult oxigen pentru a functiona la capacitate maxima, iar ciocolata neagra contine chimicalele care ajuta la acest proces. Datorita acestui lucru, putem spune ca ciocolata ajuta memoria, vigilenta si alte functii ale creierului.

7. Exista optiuni si pentru diabetici

Daca esti diabetic si totusi vrei beneficiile ciocolatei, nu uita – exista optiuni si pentru tine. Un mod de a te bucura de ciocolata si de a scapa de grijile zaharului din sange, ar fi versiunea fara zahar. Substitutul zaharului din majoritatea ciocolatelor se absoarbe in sistemul digestiv, asa ca este bun si pentru diabetici.

Tine minte, insa, pentru a obtine beneficiile ciocolatei negre, trebuie sa mananci o cantitate foarte mica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ciocolata – Tu stiai de aceste efecte benefice?

Un comentariu

  1. VIOLETA FUNDESCU

    LA MULTI ANI 2013!
    Va multumesc pentru tot! sunteti cea mai perfecta sursa de informatii despre corpul uman si ne ajutati sa intelegem putin medicina. Momentan, ma sperie arsurile si, probabil, refluxul esofagian care mi-au stricat apetitul nelimitat pt. dulciuri si cocarie. Sunt suparata pe mine…

Lasă un răspuns