Cafeaua – otrava sau medicament?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cafea, cafeaua, consumul de cafea, efecte benefice, efecte cafea, efecte nocive, efectele cafelei, medicament, sanatate

Atunci cand consumam cafeaua, suntem pusi de multe ori in fata acestei dileme, la fel cum se intampla si cu consumul multor altor produse.

Am sperat ca evolutia stiintei va atrage dupa sine si obtinerea acelor informatii sigure, care sa ne ajute sa ne protejam si sa alegem ceea ce este mai putin nociv pentru corpul uman.

Din pacate, se pare ca acest lucru aduce cu sine si o lupta acerba pentru castigarea pietelor de desfacere si desfiintarea concurentei. Astfel incat, uneori, informarea corecta a consumatorului este deformata de reclama care ascunde adevarul dar face vanzare si aduce profit!

Ce stim despre cafea?

Stim multe lucruri despre cafea si efectele ei, cu siguranta. Stim atat lucruri bune, cat si rele. Problema este, insa, ca aceste informatii au devenit contradictorii in ultima vreme, incat pana la urma, tu, consumator, nu mai esti sigur ce sa cumperi!

Cafeaua

Cafeaua

 

Multa vreme cafeaua, care a devenit astazi, cu certitudine, un fel de drog, a fost blamata si considerata nociva. Interzisa cu desavarsire cardiacilor, ea a facut loc pe piata celei fara cofeina, adica un fel de surogat. Mai mult chiar, a fost considerata extrem de nociva pentru cei cu sensibilitati ale ficatului sau fierei.

A fost invinuita de ingalbenirea danturii in aceeasi masura ca si tigarile si a fost interzisa, categoric, femeilor pe timpul sarcinii, ca si tigara.

Asistam insa, de la o vreme, la un fel de revenire asupra nocivitatii acestui produs care nu mai este ce a fost!

Astazi, cercetatorii de la Harward, institutie de prestigiu, se pronunta ca bautorii de cafea ar fi mult mai putin expusi riscului de a face diabet! Mai mult chiar, acestia ar beneficia de un risc mai scazut decat cei ce nu consuma acest produs, de a fi afectati de boli precum Parkinson, cancer de colon, ciroza hepatica, pietre la rinichi.

Adica tot ceea ce pana mai ieri se datora, printre altele si consumului de cafea, astazi are cu totul alte cauze!

Cercetatorii merg si mai departe si precizeaza, de exemplu, ca in cazul unei crize de astm, cafeaua ar face minuni, ca este un bun calmant al migrenelor si stimuleaza musculatura, imbunatatind performantele atletice.

Putem presupune despre cofeina continuta de cafea ca joaca un rol in toate acestea, doar ca mai este drum lung pana cand se vor putea face afirmatii certe despre acesta.

Efectele benefice ale cafelei

Astazi, avem la indemana o serie de noi informatii despre efectele benefice ale cafelei, mai multe decat cele ale efectelor ei nocive, rezultate din cercetarile facute de specialisti.

Cafeaua pare a avea in componenta sa o multime de fibre si antioxidanti. Este, deja, cunoscut faptul ca acestia ne ajuta sa ne ferim de boli si sa ne prelungim tineretea biologica.

Ea nu provoaca aciditate gastrica asa cum ar fi de crezut si nu provoaca dependenta, spun cercetatorii. Cafeaua vindeca herpesul, acesta fiind un “leac” pe care il cunoastem toti cei ce avem de-a face cu aceasta problema.

Consumul de cafea ne stimuleaza energia, fiind cunoscut efectul acesteia de a te mentine in forma o perioada mai indelungata. In acelasi timp, consumul de cafea imbunatateste, fara indoiala, starea noastra de spirit.

Fie ca suntem acasa, fie ca iesim in oras cu prietenii, fie ca suntem in vacanta, obiceiul de a povesti la o cafea, pe o terasa, ne face sa ne simtim mai bine, mai destinsi, mai bine dispusi.

Consumatorii de cafea, nu au deci, in aceste conditii, nimic sa-si reproseze legat de placerea de a o savura zilnic.

Ramane la aprecierea fiecaruia dintre noi, consumatorii, cat dam crezare informatiilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cafeaua – otrava sau medicament?

Lasă un răspuns