Beneficiile uleiului din germeni de grau0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, propietatii, sanatate, uleiul din germeni de grau

Beneficiile uleiului din germeni de grau

Uleiul din germeni de grau contine o serie de beneficii. In primul rand, acest ulei este foarte util pentru piele. El lupta impotriva imbatranirii pielii si promoveaza sanatatea acesteia prin imbunatatirea circulatiei sangelui. Diverse substante nutritive prezente in uleiul din germeni de grau imbunatatesc sistemul imunitar si sistemul nervos.

Ulei din germeni de grau

Ulei din germeni de grau

Uleiul de germeni de grau este un ulei nerafinat care se obţine, asa cum ii spune si numele, din germeni de grau kernel. Contine mai multa vitamina E decat orice alt ulei vegetal.

Deasemenea, uleiul de germeni de grau are un continut ridicat de vitamina A si vitamina D. Este bogat in proteine si lecitina. Este foarte popular pentru aplicatii externe datorita efectelor sale benefice asupra pielii si prin urmare, este gasit tot mai mult in fabricarea produselor de ingrijire a pielii.

Alte beneficii ale uleiului de germeni de grau

Uleiul din germeni de grau include, in proprietatiile sale antioxidante, si efectul pozitiv in intarirea sistemului imunitar si restaurarea starii generale de sanatate.

Ce este uleiul din germeni de grau?

Uleiul este obtinut de la embrionul sau kernel a bobului de grau. Acest ulei este de culoare galben deschis are grasimi solubile naturale. Deoarece este un ulei nerafinat, are o consistenta groasa si o aroma puternica.

Desi germenii de grau au o forma doar 3% din greutatea bobului de grau, beneficiile provin din faptul ca acesta contine aproape 25% din totalul de proteine, vitamine si minerale, a bobului de grau.

Este un ulei foarte sensibil, care tinde sa se degradeze in cazul in care nu este pastrat cu grija. Ar trebui sa fie tinut departe de temperaturi ridicate, in caz contrar putandu-se transforma in ulei ranced.

Cu toate acestea, daca este pastrat in mod corespunzator, termenul de valabilitate al uleiului din germeni de grau se poate extinde pana la cateva luni. Acesta este utilizat pentru a face sosuri delicioase salate si, de asemenea, se poate adauga la paste proaspete.

Beneficiile uleiului din germeni de grau

Daca va intrebati de ce este bun uleiul din germeni de grau, luati in considerare urmatoarele utilizari:

Beneficiile includ tratarea boliilor pielii cum ar fi eczemele. Uleiul actioneaza in mod eficient pentru a vindeca arsurile si ulcerele cutanate. Ca aplicatie externa este foarte util pentru pielea uscata.

Uleiul de germeni de grau este benefic pentru starea generala de sanatate a pielii, deoarece imbunatateste circulatia sangelui. Totodata, ajuta celulele pielii care poate fi deteriorate din cauza caldurii soarelui. De asemenea, lupta impotriva dermatitelor si reduce cicatricile.

Uleiul din germeni de grau imbunatateste functionarea inimii. Cercetarile au aratat efectele benefice ale octacosanolului si policosanolului. Imbunatatirea functiilor cardiovasculare este determinata de consumul de ulei din germeni de grau.

Policosanol a fost dovedit a fi eficace in controlul productiei de colesterol de catre ficat. Se crede ca ridica nivelul „bun” de colesterol si de il reduce pe cel „rau”.

Uleiul din germeni de grau este cunoscut pentru propietatiile sale antioxidante. Prin urmare, ajuta la prevenirea semnelor de imbatranire a pielii.

Acidul linoleic, oleic si acizi grasi esentiali sunt prezenti in uleiul din germeni de grau. Aceste uleiuri esentiale nu pot fi fabricate de catre organism.

Uleiul de germeni de grau poate fi administrat ca supliment alimentar sau poate fi folosit drept crema sau lotiune.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile uleiului din germeni de grau

Lasă un răspuns