Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 29, 2012

Inotul – un sport pentru sanatatea ta

Publicat pe 29 dec. 2012 at 12:45pm
Beneficiile sportului

Unul din cele mai populare sporturi, inotul a devenit in ultimul timp si un mijloc de tratament in diverse afectiuni. In primul rand, constituie una dintre cele mai bune metode de a va pastra in forma. Amelioreaza respiratia previne durerile de spate, actioneaza benefic asupra articulatiilor, intareste sistemul imunitar al organismului si ajuta la slabit.

Inotul – Efectele terapeutice

In apa nu cantarim decat a zecea parte din greutatea noastra corporala. Un prim avantaj al acestui efect ar fi acela ca articulatiile sunt mai putin solicitate, reducand astfel riscurile artrozei. Vasele de sange ale pielii se ingusteaza la intrarea in apa si se dilata odata cu iesirea. Inotul constituie de…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Efectele negative ale bauturilor carbogazoase

Publicat pe 29 dec. 2012 at 11:37am
De ce consumam bauturi acidulate?

Sunt de acord ca in sezonul estival simtim nevoia sa ne piste cateva bule rotunde din paharul de bere sau de suc si, indiferent cat de mult vrem sa ne protejam organismul de eventualele efecte nocive, tentatia e atat de mare incat mai devreme sau mai tarziu tot cadem in ispita.

Asa cum fumatorii cunosc efectele toxice al tigarilor pe care le fumeaza insa nu se pot abtine, la fel se intampla si atunci cand vorbim despre bauturile acidulate. De obicei, omul regreta faptele facute atunci cand este prea tarziu. Ceea ce este…

Cum scapi de sindromul colonului iritabil

Publicat pe 29 dec. 2012 at 10:34am

Te balonezi dupa masa? Ai frecvent stari de disconfort din cauza tranzitului intestinal? Este posibil sa suferi de sindromul colonului iritabil.

Iata, in continuare, cum putem ameliora aceasta stare.

Sindromul colonului iritabil este una dintre cele mai frecvente situatii intalnite. Sindromul colonului iritabil reprezinta o afectiune gastrointestinala, iar studiile arata ca circa 25% din populatia Europei (mai ales femeile) se confrunta cu aceasta problema. Multe dintre aceste persoane aleg sa se „trateze” singure cu medicamente care sa amelioreze crampele abdominale, constipatia sau diareea. Insa, acestea nu reprezinta o solutie deoarece…

Obligatoriu Propolis in dieta. Afla de ce!

Publicat pe 29 dec. 2012 at 10:31am

Propolis in dieta? Cum sa ne tratam cu propolis si in ce afectiuni e recomandat propolisul?

Un tratament naturist cu propolis este un remediu eficace si rapid in multe boli, cu actiuni complexe si rapide. Afla totul despre propolis din acest articol!

Propolis – Generalitati

Despre propolis se stie de mai bine de 5000 de ani ca este un bun cicatrizant, antiinfectios, antitumoral si chiar conservant. Introdus in dieta zilnica, propolisul poate fi un excelent tratament naturist pentru multe boli grave.

Dar ce este propolisul?

Propolisul este o substanta cleioasa, puternic aromata, divers colorata, foarte complexa (peste…