Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 27, 2012

Kefirul – un remediu extraordinar

Publicat pe 27 dec. 2012 at 11:24am
Kefirul – un remediu stravechi pentru suferinte moderne

Kefirul este o bautura fermentata din lapte, asemanatoare iaurtului dar care, in afara de bacteriile probiotice continute in iaurt, mai contine si o serie de fermenti naturali cu efecte benefice. Bacteriile si fermentii din kefir se combina fericit generand efecte pozitive pentru sanatatea celor care le consuma regulat. Kefirul are un continut ridicat de vitamine, minerale si proteine usor digerabile.

Kefirul – origini milenare

Originile kefirului ne duc in urma cu mii de ani, la locuitorii Muntilor Caucaz,  insa cum au ajuns acestia sa cultive kefir sau cum au…

Meniu pentru bebelusi la 6 luni

Publicat pe 27 dec. 2012 at 11:10am

La 6 luni, bebelusul trebuie sa aiba 6 mese pe zi: 3 mese de lapte, o masa de fructe, pranzul (supa+piure), o masa de iaurt sau branza.

Meniul unui bebelus de 6 luni:

· Ora 6:00 – 180ml lapte (putem adauga 2-3 lingurite cereale);

· Ora 09:30-10:00 – 100g mere (cam doua mere) amestecate cu 1-2 biscuiti sau 30-40 grame branzica de vaci sau o banana+ 1-2 biscuiti

Optional – 50 ml suc de fructe sau legume (mar, portocala, pere, morcov);

· Ora 13:30- 14:00 – 100 ml supa legume sau carne de pasare. – 50-100 g piure de legume…

Mugurii de pin si tusea

Publicat pe 27 dec. 2012 at 11:06am

Mugurii de pin contin o substanta numita acid ascorbic, sau asa numita vitamina C si pinitol. Sub forma de ceaiuri, siropuri sau tinctura au efect detoxifiant, stimulativ al rinichiilor, dezinfectant si nu numai.

Mugurii de pin sunt folositi terapeutic in: avitaminoza C, infectii respiratorii acute (bronsite, traheite, laringite), infectii urinare (cistite, pielite, uretrite) si nu numai. Infuzia se prepara astfel: o lingurita de muguri proaspeti sau uscati la o cana de apa clocotita. Decoctul se obtine din 2 linguri de planta la 1 litru de…

Glandele sistemului digestiv

Publicat pe 27 dec. 2012 at 10:00am

In sistemul digestiv, ficatul, vezica biliară şi pancreasul secretă diferite substanţe.

Ficatul se ocupă în primul rând de prelucrarea substanţelor de bază care ne menţin în viaţă (conţinute de mâncare). Acestea sunt carbohidraţii, proteinele şi lipidele. Proteinele sunt importante pentru creştere, regenerarea celulară şi pentru producţia de enzime şi hormoni.

Ele sunt descompuse în ficat în structuri ce pot fi resorbite de corp. Acest proces se desfăşoară în celulele hepatice. Pe de altă parte, carbohidraţii sunt transformaţi în energie. Aceştia provin în special din alimente ce conţin zahăr. Pentru a produce energie, fica­tul descompune diferitele zaharuri în glucoză, iar în scopul…