Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 24, 2012

Arterele

Publicat pe 24 dec. 2012 at 2:42pm

Arterele se ramifică întâi în arteriole, apoi în vase capilare. Acestea din urmă se găsesc peste tot in ţesuturi, fiind cele mai mici vase sanguine. Prin intermediul lor se desfăşoară schimbul de substanţe cu celulele: acestea sunt alimentate cu substanţe nutritive, iar din ele se eva­cuează deşeuri metabolice. Schimbul se realizează prin pereţii capilari extrem de subţiri, care nu constituie o barieră pentru majoritatea substanţelor.

După vasele capilare, căile sanguine devin din nou cm ce în ce mai mari, transformându-se intâi în venule, care se reunesc in continuare în vene mai mici, apoi in vene mai mari. Venele mari transportă…

Permalink  |  Tagged with: , ,

Cum si cat trebuie sa mananci

Publicat pe 24 dec. 2012 at 10:52am

O alimentatie sanatoasa este vitala pentru mentinerea unui metabolism sanatos. Programarea meselor si a alimentatiei pentru fiecare masa in parte este foarte importanta. Femeile care vor sa-si mentina silueta sau, din contra, vor sa si-o recupereze, este bine sa stie ca trebuie sa manance putin si des. Trei mese incarcate nu sunt neaparat sanatoase.

Corina Zugravu, medic primar in igiena alimentatiei si nutritie, recomanda persoanelor care doresc sa aiba un stil de viata sanatos sa manance divers si echilibrat produse cat mai putin procesate si sa…