Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 20, 2012

Cafeaua – otrava sau medicament?

Publicat pe 20 dec. 2012 at 8:35pm

Atunci cand consumam cafeaua, suntem pusi de multe ori in fata acestei dileme, la fel cum se intampla si cu consumul multor altor produse.

Am sperat ca evolutia stiintei va atrage dupa sine si obtinerea acelor informatii sigure, care sa ne ajute sa ne protejam si sa alegem ceea ce este mai putin nociv pentru corpul uman.

Din pacate, se pare ca acest lucru aduce cu sine si o lupta acerba pentru castigarea pietelor de desfacere si desfiintarea concurentei. Astfel incat, uneori, informarea corecta a consumatorului este deformata de reclama care ascunde adevarul dar face vanzare si aduce profit!

Ce stim despre cafea?

Stim multe…

Tratamentul amneziei

Publicat pe 20 dec. 2012 at 9:32am
TRATAMENTUL AMNEZIEI

Tratamentul se alege, dacă este posibil, în funcţie de afecţiunea în cauză (de exemplu, adminis­trare de vitamina Bl în caz de carenţă). El este imposibil în cazul bolilor degenerative.

Tratamentul amneziilor de origine emoţională este exclusiv psihologic (psiho­terapie). în cele din urmă, dacă tulburările de memorie sunt cau­zate de surmenaj, un stil de viaţă mai sănătos (în special mai mult somn) duce la dispariţia acestor inconveniente.

TESTELE PSIHOMETRICE

Au ca obiect studiul tulbu­rărilor de memorie şi al evolu­ţiei lor. Aceste teste, preceda­te întotdeauna de evaluarea nivelului intelectual global (măsurarea coeficientului de inteligenţă), constau într-o serie de probe succesive care evaluează diferitele…