Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 17, 2012

Bacteriile si corpul uman

Publicat pe 17 dec. 2012 at 3:27pm

Pentru cei mai multi oameni, bacteriile sunt ceva daunator de care trebuie sa scape cat mai repede cu putinta. Din necunostinta de cauza sau din ignoranta, aceste persoane au impresia ca, din cele peste 2,000 de specii care ne provoaca boli sau neajunsuri, toate sunt periculoase si inutile. Bacteriile ne fertilizeaza solul, ne ajuta in digestie, modificand substantele in vitamine atat de necesare, ne „mananca” gunoiul.

Bacteriile – miliarde in jurul nostru

Luati un pumn de pamant de oriunde si veti avea in mana milioane de bacterii.

Bacteriile reprezinta prima forma de viata de pe Pamant si, cu cea…

Constipatia la copii

Publicat pe 17 dec. 2012 at 3:25pm

Constipatia la copii este destul de des intalnita si, ca in orice alta problema cu privire la sanatatea copiilor nostri, ar trebui in primul rand consultat un medic de specialitate. Consultul unui medic specialist este cu atat mai necesar, cu cat constipatia persista in timp. Insa, pana in momentul in care ajungem la medic sau daca problema este doar una trecatoare care apare rar, putem urma cateva din sfaturile ce urmeaza.

Constipatia la copii – Cauzele constipatiei la copii

Inainte de a vorbi despre remedii, ar trebui sa stim care sunt cauzele…

Fumatul clasic sau tigara electronica?

Publicat pe 17 dec. 2012 at 3:25pm

Fie ca incepe in adolescenta, din dorinta de a urma un trend, de a fi „cool’’, fie ca incepe mai tarziu, din dorinta de a alunga stresul, de a pierde in greutate, de a socializa cu diverse persoane la locul de fumat sau pur si simplu incepe, tot mai multi oameni cad prada acestui viciu, fumatul. Fumatul este o realitate trista care plaseaza tara noastra intre primele 10 tari din Europa, ca numar de fumatori.

Pictogramele pot alunga fumatul

Conform unor studii efectuate pe un esantion de fumatori, inainte de a se introduce pictogramele horror pe pachetele de…

Efectul benefic al semintelor de in

Publicat pe 17 dec. 2012 at 3:21pm

In zilele noastre, tot mai multe persoane adopta un si echilibrat. Zi de zi incercam sa alegem alimente care sa nu ne puna in pericol sanatatea dar si silueta.

Medicii nutritionisti ne recomanda sa introducem in alimentatia noastra semintele si nucile pentru ca reprezinta cea mai buna sursa de calciu si proteine.

Semintele de in – Unde le gasim?

Inca din cele mai vechi timpuri, semintele de in erau considerate adevarate remedii naturiste. Astazi, semintele de in se gasesc in diverse produse de patiserie si pot fi consumate in combinatie cu cereale, iaurt sau diverse salate.

Semintele de in sunt bogate…

Glandele salivare

Publicat pe 17 dec. 2012 at 8:16am

In cavitatea bucală se varsă secreţiile a trei perechi de glande mari: • glanda sublinguală (glandula sublingualis) • glanda submandibilară (glandula submandibularis) • glanda parotidă (glandula parotidea)

Aceste glande secretoare (exogene) elimină saliva prin tracturi separate, în plus, mici glande salivare se mai află şi în mucoasa de la nivelul obrajilor, limbii, boitei palatine şi în interiorul buzelor. In fiecare zi, în gură se secretă circa 1,7 litri de salivă. Aceasta este compusă din apă şi mucus. Mai mult, saliva conţine o enzimă necesară în procesul digestiei, amilaza, care începe descompunerea carbohidraţilor. Alte enzime din salivă folosesc la curăţarea gurii, având o acţiune antibacteriană. Dintre acestea, demn de menţionat este putem simţi gustul, deoarece papilele gustative ale…