Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 12, 2012

Sfaturi pentru slabit

Publicat pe 12 dec. 2012 at 8:59pm

Atunci cand vorbim despre sfaturi pentru slabit, trebuie avut in vedere, de la bun inceput, ca a scadea in greutate nu se realizeaza peste noapte, ci trebuie avuta rabdare si perseverenta si trebuie urmati anumiti pasi. Iata, in continuare, care sunt acesti pasi:

Sfaturi pentru slabit

Sfaturi pentru slabit – 1. In primul rand, trebuie sa aveti grija la ceea ce consumati, hrana de zi cu zi, mai bine spus . In nici un caz nu mancati mancare de la fast-food, mancare care ingrasa sau produse fainoase (paine, de…

Creierul – Generalitati

Publicat pe 12 dec. 2012 at 8:31am
LICHIDUL CEFALORAHIDIAN

Este un lichid limpede, care se află peste tot în sistemul nervos central. Circulă prin cavităţile situate în interiorul encefalu-lui (ventriculi), apoi trece în măduva spinării şi în meninge (membrane care protejează encefalul şi măduva).

Lichidul cefalorahidian alimentează cu substanţe nutritive (proteine, glucoză) celulele creierului. Analiza acestuia, realizată prin intermediul puncţiei lombare, permite diagnosticarea unor boli neurologice (meningitele).

DIENCEFALUL

Această zonă centrală a creierului este acoperită de cele două emisfere cerebrale, care se prind de fiecare parte a ei. In diencefal există, ca şi în emisferele cerebrale, un ventricul plin cu lichid cefalorahidian. Acest organ are ca parte principală doi nuclei din materie cenuşie, talamusul. Aceştia depăşesc hipotalamusul şi se prelungesc…