10 ponturi pentru un somn linistit0 Comments

Publicat in:
Etichete: oboseala, odihna, ponturi, relaxare, sanatate, somn, somn linistit, somn odihnitor

Vrei sa ai un somn linistit? Ti se intampla sa te trezesti dimineata mult mai obosit decat atunci cand te-ai culcat?

De vina esti chiar tu, pentru ca nu ai grija de somnul tau! Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura de o noapte linistita si pentru a fi fresh a doua zi.

Somn linistit

Somn linistit

Trucuri pentru un somn linistit

1. Aeriseste bine camera cu aproximativ doua ore inainte sa te bagi in pat. Aerul inchis sau mult prea uscat poate provoca probleme respiratorii si, implicit, somnul tau va avea de suferit!

2. Putina miscare inainte de culcare te va ajuta sa iti relaxezi muschii. Creeaza o atmosfera placuta cu o lumina difuza si aprinde betisoare parfumate cu aroma de lavanda. Poti incerca o jumatate de ora de yoga sau pilates. Muzica ambientala nu trebuie sa lipseasca!

3. Fa o baie calda, cu spuma parfumata si saruri. Aprinde multe lumanari cu esente de vanilie, trandafir sau ciocolata si bucura-te de atmosfera creata.

4. Dupa baie pielea ta are nevoie de hidratare. Maseaza-te pe tot corpul cu un ulei cu aroma de vanilie sau nuca de cocos. Pielea ta va fi catifelata si parfumata.

5. Nimic nu poate fi mai relaxant inainte de culcare decat o cana de ceai de tei sau una de lapte indulcit cu miere. Florile de tei au proprietati calmante iar laptele te ajuta sa ai un ten stralucitor.

6. Savureaza cana de ceai sau lapte citind cateva pagini dintr-o carte, instalat(a) confortabil in pat.

7. Incearca sa iti faci un program de somn regulat, pe care sa il respecti mereu. Stabileste-ti o ora fixa la care sa dormi. Cele 8 ore de somn obligatorii! Si nu uita: somnul de frumuste este intre orele 22-24! Profita!

8. Inainte de culcare evita emisiunile si filmele agresive sau solicitante, acestea provoaca o stare de agitatie in timpul somnului.

9. Evita sa dormi in timpul zilei, mai ales daca iti ia mult timp sa adormi seara.

10. Ai grija sa ai mereu asternuturi moi, parfumate si nu uita sa aerisesti zilnic lenjeria de pat. Daca ai alergie la puf si pene, ai grija ce perne si pilote alegi! Foarte relaxante sunt pernele si saltelele medicale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

10 ponturi pentru un somn linistit

Lasă un răspuns