Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 10, 2012

Spalatul pe dinti – Sfaturi pentru parinti

Publicat pe 10 dec. 2012 at 3:51pm

Copii, v-ati spalat pe dinti? Aceasta este intrebarea, deoarece o igiena bucala defectuoasa in copilarie are efecte dezastruoase mai tarziu.

Spalatul pe dinti la copii si implicarea parintilor in igiena bucala a copiilor

Inca de la aparitia primilor dintisori este foarte important sa invatati si obisnuiti copilul cu pasta si periuta de dinti, deoarece cariile pot aparea si la cei de varste fragede.

La inceput, cand copilul este mic, este sarcina parintilor sa-i curete dintisorii. Incepand cu varsta de 2 ani, copilul are deprinderea necesara…

Menopauza

Publicat pe 10 dec. 2012 at 7:28am

Menopauza este întreruperea fiziologică a ciclurilor menstruale, datorată încetării activităţii hormonale a ovarelor (secreţia de estrogeni şi de progesteron). Ea apare în jurul vârstei de 50 de ani.

Menopauza este o etapă importantă în viaţa femeii, deoarece marchează pierderea funcţiei de reproducere, odată cu încetarea menstruaţiilor. Ca şi pubertatea, ea este declanşată de modificări hormonale care antrenează şi alte modificări fiziologice. Vârsta medie pentru menopauză este 52 de ani, dar primele semne pot să se manifeste între 45 şi 55 de ani. Se pot distinge două etape: premenopauza, marcată de fluctuaţii hormonale, şi menopauza confirmată.

PREMENOPAUZA Şl MENOPAUZA

Premenopauza este o etapă…