Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 3, 2012

10 ponturi pentru un somn linistit

Publicat pe 03 dec. 2012 at 5:58pm

Vrei sa ai un somn linistit? Ti se intampla sa te trezesti dimineata mult mai obosit decat atunci cand te-ai culcat?

De vina esti chiar tu, pentru ca nu ai grija de somnul tau! Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura de o noapte linistita si pentru a fi fresh a doua zi.

Trucuri pentru un somn linistit

1. Aeriseste bine camera cu aproximativ doua ore inainte sa te bagi in pat. Aerul inchis sau mult prea uscat poate provoca probleme respiratorii si, implicit, somnul tau va avea de suferit!

2. Putina miscare inainte…

Probleme alaptare: De ce nu putem alapta?

Publicat pe 03 dec. 2012 at 5:54pm

Probleme alaptare: Tot mai multe femei se confrunta cu dificultati sau chiar imposibilitatea de a alapta. Problemele de alaptare au o serie de cauze ce pot fi corectate.

Alaptarea – Conditiile din maternitate

In majoritatea maternitatilor de stat exista o serie de reguli ce ingreuneaza alaptarea si anume:

dupa o operatie de cazariana, mama nu poate alapta cat timp este la terapie intensiva; exista un program strict pentru alaptare, o data la 3 ore, iar un copil trebuie alaptat la cerere, ori de cate ori este nevoie; daca copilul plange, nu se asteapta vizita mamei, ci i se da lapte praf;

Proaspata mamica are sanse mari sa poata alapta daca pune copilul…

Tipuri de afectiuni oculare – glaucomul

Publicat pe 03 dec. 2012 at 7:26am

Glaucomul este o afecţiune a nervului optic, asociată creşterii tensiunii oculare, si antrenează, în absenta unui tratament adecvat, o distrugere a câmpului vizual care poate duce la orbire.

GLAUCOMUL PRIMAR CU UNGHI DESCHIS

Această formă de glaucom, numită şi glaucom cronic, este cel mai des întâlnită. Afectează de la 1 la 4% din populaţie, fiind adesea o boală de familie şi apare în general după 45 de ani. Semne. Afectând ambii ochi, glaucomul se manifestă la început doar prin creşterea tensiunii oculare, neavând niciun alt simptom. Apoi are loc o degradare a câmpului vizual, mai mult sau mai puţin pronunţată, însă…