Boala Parkinson – tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: tratament parkinson, tratamentul bolii parkinson

ALTE METODE DE TRATAMENT, ÎN AFARA CELUI MEDICAMENTOS

Tratamentul bolii Parkinson este eminamente medicamentos, dar există şi alte tehnici prin care se poate ameliora starea bolnavului:

•    Kinetoterapia, care combate slăbiciunea musculară a bolnavului şi are ca scop recuperarea totală a mersului şi a echilibrului;
•    Intervenţia chirurgicală, la care se recurge doar când tremorul nu a cedat la tratament medicamentos. Constă în stimularea unei părţi din talamus cu ajutorul electrozilor. Rezultatele obţinute prin această tehnică încă recentă par satisfăcătoare.

Levodopa. Tratamentul se bazează pe administrarea de levodopa, medicament numit şi L-dopa, care, odată absorbit, se transformă în dopamină. Această substanţă, levodopa, îşi demonstrează eficacitatea mai ales când predomină anumite simptome, ca lentoarea în mişcări şi rigiditatea musculară. Mulţumită acestui medicament, simptomele dispar pe o perioadă de 2-5 ani, urmată de apariţia tremurătu-rilor, care sunt atunci mai pronunţate decât la început; în plus, se constată si efecte secundare ale tratamentului (efectul nu este constant pe durata unei zile, apar mişcări anormale, „paralizii” totale timp de o oră sau mai mult etc.)

Alte medicamente anti Parkinson. Se prescriu separat sau asociate, în caz că tratamentul cu levodopa nu a dat rezultate. Acestea sunt medicamente anti-colinergice, administrate mai ales în caz de tremor, dar în prezent nu sunt prescrise prea des din cauza efectelor lor secundare (tulburări de comportament, delir); substanţe care se fixează pe receptorii dopaminei, având aceleaşi efecte ca şi aceasta; sau substanţe care împiedică degradarea dopaminei în creier şi care mai prezintă şi avantajul de a încetini evoluţia bolii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Boala Parkinson – tratament

Lasă un răspuns