Beneficiile consumului de spanac0 Comments

Publicat in:
Etichete: acid folic, beneficiile consumului de spanac, calciu, cancer, fibre, homositeina, luteina, magneziu, Spanac, vitamina A, vitamina C, vitamina K

Beneficiile pe care consumul de spanac le aduce sanatatii sunt nenumarate, iar capacitatea acestei plante de a preveni o serie de afectiuni este deja cunoscuta. Spanacul se afla in fruntea listei de alimente recomandate pentru o dieta completa si sanatoasa.

Calitatile nutritive ale spanacului

Spanac

Spanac

Legumele frunzoase, cunoscute si ca verdeturi, contin cantitati insemnate de calciu, acid folic, vitamina ok si fier. In afara de spanac, in aceasta categorie se mai inscriu si varza, varza creata, sfecla rosie, ridichile si salata chinezeasca bok choy.

Spanacul se afla in fruntea listei alimentelor care contin vitamina C, fibre, carotenoide, bioflavonoide si luteina.

De ce sa consumam spanac?

Prin continutul ridicat de calciu, consumul de spanac va contribui substantial la sanatatea sistemului osos.

Vitaminele A si C din spanac, alaturi de fibre, acid folic si magneziu contribuie la prevenirea cancerului, mai ales a cancerului de colon, pulmonar si la san.

Consumul de spanac si frunzoase scade nivelul de homocisteina din sange si contribuie, astfel, la protejarea arterelor de degradarea pe care aceasta proteina le-o produce de obicei. In acest sens, putem spune ca spanacul este un aliment cu contributie pozitiva in prevenirea afectiunilor cardio-vasculare.

Flavonoidele din frunzele de spanac contribuie la protejarea impotriva pierderilor de memorie datorate varstei inaintate.

Arma secreta a spanacului, luteina, face ca acesta sa fie unul dintre cele mai eficiente alimente in prevenirea cataractei si a degenerarii maculare datorate varstei inaintate. Tot luteina este cea care contribuie la prevenirea cancerelor corpului uman.
Beneficiile consumului de spanac pentru corpul uman sunt multiple si foarte diverse. Vitaminele si calciul, combinate cu calitatile nutritive ale spanacului si ale rudelor sale frunzoase, fac din acesta una dintre cele mai bune alegeri posibile in sensul unei diete sanatoase.

Cum sa consumam mai mult spanac?

  • Adaugati frunze de spanac tocate la orice fel de paste. Tocati-le si adaugatile in compozitia sosurilor sau soteurilor pe care le asociati cu lasagna sau spaghete.
  • Folositi spanac in supele de legume.
  • Sotati spanac in ulei si adaugati usturoi. Puteti asocia foarte bine cu cartofi copti.
  • Pregatiti piureuri de spanac easy sau in combinatie cu lactate.
  • Incercati supa din frunze de spanac sau supa crema de spanac.
  • Folositi frunze proaspete de spanac la sandwichuri.
  • Folositi frunze de spanac in orice fel de salta verde pe care o preparati.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile consumului de spanac

Lasă un răspuns