7 reguli care te feresc de infectii0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli, infectii, reguli, sfaturi, sport, trucuri, virusii

Infectii

Infectii

Infectii: In fiecare iarna esti racita/racit, stranuti si te doare in gat. Nu ti se pare prea mult? Pentru a nu-ti blinda buzunarele cu servetele de unica folosinta, invata sa ocolesti infectiile frecvente iarna.

Iata cele 7 reguli care tin virusii la distanta:

1. Fereste-te de infectii: Spala-te cat mai des pe maini!

Spala-ti mainile cu sapun cat mai des si insista mai ales in jurul unghiilor si asupra palmelor, pentru ca virusii adora se se cuibareasca in pliurile pielii.

2. Fereste-te de infectii: Evita transportul in comun si locurile aglomerate!

Daca nu poti renuta la mijloacele in comun, in timpul unei epidemii de gripa alege rutele mai putin utilizate. Este necesar sa pastrazi o distanta de 2-3 metri fata de persoana bolnava.

3. Fereste-te de infectii: Aeriseste camera de 2-3 ori pe zi!

Aerisind camera timp de 10 minute de doua ori pe zi, diluezi aerul contaminat, scazand riscul de a te infecta. Aerul prea uscat sau prea cald face caile respiratorii mai sensibile la germeni.

4. Fereste-te de infectii: Intareste-ti sistemul imunitar cu echinacea!

Persoanele care tin o cura regulata cu echinacea ( 10 zile pe luna, din decembrie pana in februarie ) diminueaza cu 65% riscul de a contracta infectii.

5. Fereste-te de infectii: Curata-ti nasul cu ser fiziologic!

Foloseste ser fiziologic pentru a-ti sterge nasul dimineata si seara. Aceasta este o metoda eficienta pentru a prevenii infectiile.

6. Fereste-te de infectii: Fa-ti vaccinul antigripal!

Nu uita sa-ti faci vaccinul in luna noiembrie a fiecarui an. Dupa ce ai fost vaccinat/a, organismului ii sunt necesare 12 zile pentru a fabrica anticorpi impotriva virusului gripal.

7. Fereste-te de infectii: Dormi suficient si fa sport!

Un organism obosit este mai sensibil la boli, pentru ca lipsa odihnei presupune somn insuficient, iar tocmai in timpul acestuia se secreta o substanta care iti intareste sistemul imunitar. Si sportul are cam acelasi efect, intarindu-ti organismul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

7 reguli care te feresc de infectii

Lasă un răspuns