Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 19, 2012

Totul despre migrene

Publicat pe 19 nov. 2012 at 5:39pm
Migrena comuna

Forma de migrena care se constata in circa 80% din cazuri a fost denumita migrena comuna.

Migrena comuna apare ca o durere de cap, cu debut brutal, cefaleea avand o topografie unilaterala si, in general, fronto parietala (fruntea).  Este insotita, in multe cazuri, de foto-fobie, greturi si astenie.

Chiar daca aceasta migrena evolueaza asemanator, factorii pot fi diferiti: de la factori alimentari, nervosi si pana la factori toxici.

Durata crizei nu depaseste 12-24, sau maximum 36 de ore, dupa disparitia sa pacientul fiind complet restabilit.

Accesul de migrena debuteaza brusc, mai ales dimineata.

Migrena comuna este, de cele mai multe ori, precedata de semne prodromale, dintre care cele mai des intalnite sunt:

– manifestari…

Leishmanioza viscerala si balantidioza

Publicat pe 19 nov. 2012 at 4:46pm
Leishmanioza viscerala

Leishmanioza viscerala este provocata de prezenta in organism a unui parazit apartinand familiei „tripanosomidelor”. Parazitul blocheaza celulele sistemului reticuloendotelial (care se hiperparalizeaza).

Parazitul este inclus in celule, deci se inmulteste foarte mult si sfarseste prin a distruge celula gazda. Patrunde in organismul uman prin intepaturile de insecte.

Cum se manifesta leishmanioza viscerala?

Leishmanioza viscerala se manifesta printr-o triada simptomatologica destul de caracteristica: febra ridicata si neregulata, anemie cu leucopenia si agranulocitoza, care are un grad foarte accentuat.

Ganglionii limfatici, mai ales cervicali, axiali si inghinali pot ajunge la volumul unei alune. Apare si sindromul hemoragipal.

Boala netratata poate duce la…

Inteligenta

Publicat pe 19 nov. 2012 at 10:00am

Acum se ştie că diferitele facultăţi intelectuale depind de o zonă sau alta din creier… dar nu se cunoaşte încă ce este cu adevărat inteligenţa.

Termenul inteligenţă cuprinde capacitatea de a reflecta şi a învăţa, rapiditatea gândirii, înţelegerea sensului cuvintelor, folosirea numerelor, vizualizarea obiectelor în spaţiu, memorarea etc. Aşa că, pentru a înţelege cum funcţionează mintea noastră, oamenii de ştiinţă nu studiază inteligenţa în adevăratul sens al cuvântului; ei se concentrează asupra proceselor, numite procese cognitive, care permit fiinţelor umane să dobândească informaţii despre mediul în care trăiesc.

LOCALIZAREA INTELIGENTEI

Se cunoaşte zona din creier unde se află centrul de comandă al…

Permalink  |  Tagged with: , , ,