Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 6, 2012

Pneumocistoza si fascioloza hepatica

Publicat pe 06 nov. 2012 at 3:52pm
PNEUMOCISTOZA

PNEUMOCISTOZA este o boala pulmonara provocata de parazitul „Pneumocystis carinii„.

PNEUMOCISTOZA atinge, in general, sugarii mici, in primele luni de viata, mai ales pe prematuri. Apar si cazuri la adultii care au luat un tratament imunodepresiv, un tratament indelungat cu corticosteroizi.

Pneumocystis carinii nu se intalneste numai la om, ci si la diverse animale domestice sau salbatice. Acest parazit umple alveolele pulmonare ingrosand peretii interalveolari din cauza unei infiltratii a unor leucocite (predominant plasmocitele). De aici vine si denumirea bolii de „pneumonie interstitiala plasmocitara„. Aceasta boala duce la exitus (moarte) prin asfixiere, cauzata de blocarea alveolelor pulmonare si…

Fobia

Publicat pe 06 nov. 2012 at 2:53pm

Fobia este teama angoasantă de un obiect sau de o situaţie care totuşi nu prezintă nicio caracteristică periculoasă. Această teamă este, de altfel, recunoscută drept absurdă şi persoana care suferă de ea încearcă adesea un sentiment de ruşine si de devalorizare.

Printre fobii, există de la cele mai banale, precum fobiile faţă de animalele mici (păianjeni, viespi, şerpi) sau fobia de vid (adică vertijul) care nu prezintă, în cele din urmă, decât o neplăcere moderată. Dar fobiile pot, de asemenea, constitui o veritabilă boală, având uneori importante repercusiuni asupra vieţii sociale, familiale şi profesionale a persoanei care suferă de fobie.

MECANISMELE…

Permalink  |  Tagged with: , , ,