Reconstructia cu ajutorul computerului0 Comments

Publicat in:
Etichete: chirurgie cosmetica, dezvoltarea graficii pe computer, imagini 3d, reconstructia cu ajutorul computerului

Metodele de reconstructie manuala pot dura foarte mult, finisarea produsului tridimensional (3D) necesitand un consum mare de timp.

Tehnici dezvoltate recent

Dezvoltarea graficii pe computer a permis producerea rapida si usoara a unor imagini 3D.

Tehnologia moderna

Laserul si tehnologia video sunt capabile sa masoare 20.000 de puncte ale cutiei craniene in 30 de secunde. Aceste date pot fi comparate cu datele cunoscute referitoare la grosimea pielii.

Imaginea electronica poate fi redata in trei dimensiuni. Aceasta imagine poate fi rotita pentru a realiza mai multe profiluri si poate fi manipulate pe ecran pana cand este gasita o imagine ce poate fi recunoscuta si identificata.

In imagine este reconstructia fetei unui copii cu ajutorul computerului. Asemenea imagini sunt folosite deseori in pregatirea unei operatii de chirurgie cosmetica.

Imaginile multiple

Reconstructia cu ajutorul computerului are in plus avantajul de a fi capabila sa redea reprezentari diferite ale persoanei.
Acestea reprezentari iau in considerate diferentele in continutul de grasime al corpului (care poate afecta aspectul fetei si trasaturile faciale cum ar fi ochii, nasul si buzele, care pot fi dificil de reprodus numai pe baza informatiile date de craniul osos.

Imbunatatirea ratei de succes

Scopul producerii mai multor imagini este acela de a imbunatati rata succesului in identificarea victimelor, pe baza presupunerii ca una dintre imagini va semana mai bine cu aspectul real al persoanei ce se cauta a fi identificata.

Tehnica manuala a avut succes in identificarea corpului lui Karen Prince, gasit la 8 ani de la deces, in 1988, rulat intr-un covor si ingropat intr-o gradina din Cardiff. Parintii ei au recunoscut-o dupa ce au vazut o imagine difuzata la televizor, generata prin reconstructie pe computer.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Reconstructia cu ajutorul computerului

Lasă un răspuns