Fluorul si sanatatea dentara0 Comments

Publicat in:
Etichete: dentitie, dinti sanatosi, fluorul

Fluorul este in element important, legat de mentinerea sanatatii dentare si poate fi administrat pe diferite cai: in apa, in pasta de dinti, sub forma de picaturi, tablete, apa de gura sau lac, aplicat in chirurgia stomatologica.

Fluorul intareste smaltul dentar, facandu-l mai rezistent la carii. El poate fi asimilat in timpul dezvoltarii dintilor, dupa eruptia dentara, in timpul maturizarii suprafetelor dentare sau mai tarziu.

Parintii trebuie sa foloseasca orice ocazie pentru a transmite copiilor mesajul ca dantura ramane sanatoasa numai daca este periata regulat si cored.

Fluorul actioneaza in sensul stabilirii unui echilibru in ciclul zilnic de distrugere si reparare ce apare la nivelul suprafetei dentare (smaltului). El injumatateste cariile dentare.

Daca este folosit in exces, fluorul poate cauza patarea suprafetei smaltului dentar. Desi in estetica, aceasta nu reprezinta o problema serioasa de sanatate si nu constituie un motiv pentru a evita pasta de dinti ce contine fluor.

Studiile de supraveghere a evolutiei danturii la copiii intre 5 si 15 ani, au aratat o scadere a cariilor dentare, in unele tari, in ultimii 30 de ani. Aceasta scadere a fost atribuita folosirii pe scara larga a fluorului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Fluorul si sanatatea dentara

Lasă un răspuns