Efectele lamailor asupra sanatatii tale0 Comments

Publicat in:
Etichete: lamaia, lamaia beneficii, lamaia proprietati, lamaia slabeste

Beneficiile lamailor

Ai intalnit vreodata ceva care sa fie acru si dulce in acelasi timp? Crezi ca este posibil sa imbini sanatatea si frumusetea? Sau mai bine zis, crezi ca ai putea gasi undeva aceasta imbinare mult ravnita? Ei bine, da! Iti prezint o dulceata mica, galbena, frumoasa dar extrem de acra. Este descrierea perfecta pentru lamaie.

Efectele lamailor

Efectele lamailor

Cum?
Nu e bine „dulceata extrem de acra”? Ba da! Pentru ca daca langa „extrem de acra” adaugam si „foarte sanatoasa”, lamaia pare a capata un gust dulce si aromat.

Complexul de vitamine si minerale cu care ne rasfata acest fruct face din el un aliat de nadejde in fortifierea sistemului imunitar si in tratarea mai multor afectiuni, De la banalele raceli pana la reumatism, ulcer, litiaza biliara si altele.

De asemenea, substantele antioxidante care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, proprietatile nutritive, actiunea tonifianta cat si  efectul de intensificare a arderii lipidelor transforma lamaia intr-un adevarat miracol. Mica acritura se dovedeste a fi extrem de dulce in ceea ce priveste sanatatea si frumusetea noastra.

Efecte benefice asupra sanatatii

Lamaia este un bun tonic cardiac si nervos, remineralizant si antianemic datorita continutului ridicat de vitamine si minerale. Fructul contine un complex de vitamine si minerale cum ar fi B, C, P, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, zinc. Are actiune antiinflamatoare si antiseptica.

Acesta este motivul pentru care este eficienta in tratarea bolilor infectioase. Deoarece scade aciditatea gastrica si este carminativ, are un rol esential in imbunatatirea digestiei lente si in tratamentul ulcerului.

Daca suferiti de afectiuni renale, aflati ca lamaia, datorita proprietatilor diuretice, are un efect benefic in curatarea rinichilor si a vezicii urinare. Asadar, consumati-o cu incredere! Si nu doar din acest motiv! Ea mai ajuta la functionarea corespunzatoare a ficatului si  a aparatului cardiocirculator, dilatand vasele de sange, crescand elasticitatea lor si fiind un hipotensiv extrem de eficient.

Pe lista proprietatilor lamaii se mai gaseste si aceea ca este un antireumatismal foarte bun. De asemenea, gasiti in ea un aliat de incredere impotriva stomatitelor si a aftelor dar si a greturilor, starilor febrile, starilor de voma, viermilor intestinali si constipatiei.

Efecte benefice asupra frumusetii

Probleme cu unghiile, acneea, tenul gras, scalpul, kilogramele in plus? Uitati de ele! Daca va jenati ori de cate ori trebuie sa va aratati picioarele din cauza varicelor sau a celulitei, trebuie sa stiti ca lamaia va vine in ajutor! De asemenea, daca nu sunteti multumita de zambetul dumneavoastra, este recomandat sa va spalati dintii cel putin o data pe saptamana cu suc de lamaie iar acestia vor deveni mult mai albi.

Lamaia este indicata pentru tenul gras si pentru tratarea iritatiilor. Datorita substantelor hranitoare de care beneficiaza din plin, lamaia este un adevarat balsam al pielii si al parului dumneavoastra, avand un rezultat vizibil impotriva matretii.

O alta actiune pe care acest fruct o are este  intensificarea arderii lipidelor. Acest lucru inseamna ca slabiti si uitati de celulita! Actiunea tonifianta a lamaii  este completata de actiunea cicatrizanta dar si de faptul ca ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Cine nu vrea sa ramana vesnic tanar?

Asadar, pentru a functiona cum trebuie si pentru a arata de invidiat chiar si la o varsta mai inaintata, consumati cu incredere acest fruct, nu conteaza daca sub forma de suc sau asternut peste o portie gustoasa de peste! Efectele benefice nenumarate ale lamaii ne arata ca desi te faci cunoscuta ca fiind acra si frumoasa, poti fi extrem de dulce si sanatoasa in acelasi timp!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele lamailor asupra sanatatii tale

Lasă un răspuns