Durerea lombara – cauze rare0 Comments

Publicat in:
Etichete: aparitia problemelor cu spatele, calciu din oase, durerii lombare, paralizie totala

Osteoporoza este o afectare osoasa determinata de pierderea de calciu din oase. Atunci cand apare pierderea, daca aceasta este excesiva, oasele devin fragile si subtiri si se pot fractura mult mai usor. La nivelul coloanei vertebrale acest fapt poate duce la fracturi prin compresie in care vertebra afectata se aplatizeaza.

Alte afectiuni care pot determina si ele fracturi la nivelul vertebrelor sunt tumorile maligne, care isi pot avea originea la nivelul vertebrelor sau pot fi metastaze ale unei tumori cu alta localizare. Aceste afectiuni sunt relativ rare.

Fracturile la nivelul coloanei vertebrale sunt de cele mai multe ori, rezultatul unui accident. Gravitatea afectarii poate merge de la disconfort grav, care impune purtarea unui corset timp de trei pana la sase luni de zile, pana la paralizie totala.

Prevenirea durerii de spate

Poate fi frustrant pentru cei ce sufera de dureri de spate faptul ca deseori nu se poate preciza exact nicio structure sau boala care sa reprezinte cauza problemei.

De obicei este vorba de o combinatie de factori, cum ar fi stresul, postura incorecta, lipsa exercitiilor fizice si surplusul ponderal. A fi supraponderal reprezinta o suprasolicitare pe coloana vertebrala si face ca muschii stomacului sa se intinda si sa slabeasca, ambele situatii fiind situatii care pot determina aparitia problemelor cu spatele.

Coloana lombara este sustinuta de muschii vertebrali si de puternica musculatura abdominala, care asigura suport si stabilitate. Tonifierea musculaturii si insusirea unui posturi corecte pot preveni multe din problemele mentionate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Durerea lombara – cauze rare

Lasă un răspuns