Diagnostic si tratament neurofibromatoza0 Comments

Publicat in:
Etichete: diagnostic neurofibromatoza, neurofibromatoza, tratament neurofibromatoza

In prezent nu exista un tratament curativ pentru NF1, iar managementul bolii se axeaza pe prevenirea si/sau tratarea complicatiilor. Persoanele afectate efectueaza controale medicale anuale directionate in mod specific pe depistarea complicatiilor. Aceste controale trebuie sa includa si determinarea tensiunii arteriale indiferent de varsta.

Tratarea NF2

Managementul NF2 se bazeaza pe monitorizarea dezvoltarii tumorilor §i aplicarea tratamentelor adecvate in cazul in care acestea genereaza simptome importante. Tratamentul neurinoamelor acustice necesita un grad ridicat de specializare.

Managementul NF2 este adeseori conservator. Aceasta deoarece uneori tumorile nu se modified timp de mai multi ani, iar pacientii pot fi monitorizati cu atentie cu ajutorul examenelor clinice regulate si a investigatiilor imagistice prin care sa se determine gradul de proliferare tumorala.

Diagnosticul NF1

Diagnosticul NF1 se bazeaza pe prezenta petelor „cafea cu Lapte”, a neurofibroamelor, nodulilor Lisch si a antecedentelor familiale. Uneori, NF1 este dificil de diagnosticat la copiii mici la care nu este afectat niciunul din parinti, dar diagnosticul devine de regula mai clar dupa pubertate, in momentul dezvoltarii neurofibroamelor.

INVESTIGATII SUPLIMENTARE

Prezenta exclusiva a petelor „cafea cu lapte” la un copil mic inseamna ca NF1 este probabila dar nu este certa. Pentru stabilirea diagnosticului trebuie sa mai fie prezenta cel putin inca una din caracteristicile bolii, ca de exemplu pistruii din axile, sau leziunile osoase specifice NF1.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Diagnostic si tratament neurofibromatoza

Lasă un răspuns