Chirurgie vasculara – ingrijirea postoperatorie0 Comments

Publicat in:
Etichete: chirurgie vasculara, ingrijirea postoperatorie, operatie

Dupa interventia chirurgicala, pacientul este transportat la unitatea de terapie intensiva, unde ramane aproximativ 24 de ore, pentru a putea fi monitorizat. Daca acesta nu isi revenise pe deplin, medicii hotarasc sa il mentina pe respiratie artificiala, cu ajutorul unui ventilator, in primele 12 ore de la operatie, dupa care pacientul este trezit si intubatia endotraheala este scoasa, astfel el este capabil sa respire neasistat.

Multi dintre pacienti sunt ingrijiti la terapie intensiva in primele 24 de ore dupa operapte. Pacientii sunt stabilizati aici si apoi sunt transferati pe sectia de chirurgie.

Sectia de chirurgie

Dupa 24 de ore, pacientul este transportat pe sectia de chirurgie. Pacientului i se administreaza regulat injectii subcutanate cu heparina, un medicament care subtiaza sangele, pentru a elimina posibiliatea aparitiei cheagurilor la nivelul venelor profunde ale gambelor.
Ingrijirea postoperatorie

Asistentele medicale ce au in ingrijire pacientul trebuie sa controleze permanent picioarele si gambele acestuia , sa evalueze culoarea si temperatura pielii, pentru a avea confirmarea ca circulatia la acest nivel este buna.

Fizioterapeutul sfatuieste pacientul, sa faca exercitii de respiratie pentru a preveni o eventual infectie respiratorie si pentru a-l ajuta sa inceapa mobilizarea.

Externarea

Pacientului i se pot scoate agrafele la zece zile de la operatie iar in ziua urmatoare daca nu sunt complicatii acesta poate fi externat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Chirurgie vasculara – ingrijirea postoperatorie

Lasă un răspuns