Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 10, 2012

Complicatiile imobilizarii in aparatul ghipsat

Publicat pe 10 oct. 2012 at 4:58pm

Deoarece pot sa apara complicate, toti pacientii care sunt externati cu aparat ghipsat, ar trebui sa primeasca, in scris, instructiuni clare, in cazul aparitiei unor probleme legate de acesta. Complicatiile apar de obicei deoarece ghipsul este fie prea strans, fie prea larg.

Ghips prea strans

Semnele clasice ce indica o compresie la nivelul membrului imobilizat in aparat ghipsat si faptul ca irigarea cu sange a zonei este insuficienta sunt descrise ca fiind: durerea, paloarea, paralizia, paresteziile (senzatii de furnicaturi si intepaturi) si senzatia de raceala la nivelul membrului.

Ghips prea larg

Daca aparatul ghipsat poate fi miscat in plan longitudinal, de-a lungul membrului,…

Vezica biliara (colecist) – alcatuire si afectiuni

Publicat pe 10 oct. 2012 at 3:05pm
Vezica biliara este un organ in forma de para, cu localizare pe fata viscerala a ficatului, in santul sagital drept.

Vezica biliara (colecistul) are rol de depozitare a bilei, in perioadele interdigestive; astfel colectand a secretia externa hepatica.

DIMENSIUNI VEZICA BILIARA

Lungime: 8-10 cm Latime: 4 cm Volum: aproximativ 40-50 cm³

ALCATUIREA VEZICII BILIARE

Colul vezicii biliare. Proprietati: • dilatatie conica care continua cu canalul cistic • intre colul vezicii biliare si corpul vezicii biliare exista o curbura putin adanca, marcata de un sant • inspre canalul cistic se prezinta o zona stramta • in curbura formata de colul vezicii urinare si corpul vezicii urinare, se gaseste ganglionul limfatic Mascagni

Corpul vezicii biliare. Proprietati: • este in directie spre hil (acel loc de unde intra si ies…