Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 8, 2012

Durerea lombara – cauze rare

Publicat pe 08 oct. 2012 at 7:16pm

Osteoporoza este o afectare osoasa determinata de pierderea de calciu din oase. Atunci cand apare pierderea, daca aceasta este excesiva, oasele devin fragile si subtiri si se pot fractura mult mai usor. La nivelul coloanei vertebrale acest fapt poate duce la fracturi prin compresie in care vertebra afectata se aplatizeaza.

Alte afectiuni care pot determina si ele fracturi la nivelul vertebrelor sunt tumorile maligne, care isi pot avea originea la nivelul vertebrelor sau pot fi metastaze ale unei tumori cu alta localizare. Aceste afectiuni sunt relativ rare.

Fracturile la nivelul coloanei vertebrale sunt de cele mai multe ori, rezultatul unui accident….

Cancerul de piele – factori de risc, simptome si tratament

Publicat pe 08 oct. 2012 at 3:43pm
Cancerul de piele este acel tip de cancer care isi are originea in tesuturile pielii.

Cancerul de piele se manifesta prin cresterea anormala a celulelor pielii si apare mai frecvent pe zonele expuse la soare. Boala afecteaza, in general, stratul superior al pielii (epiderma), in unele cazuri fiind posibil sa se extinda si la alte parti ale corpului. Cancerul de piele a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om.

TIPURI DE CANCER DE PIELE

carcinomul bazocelular – apare in 75% din cazurile de carcinom epitelial…

Cauze de infertilitate

Publicat pe 08 oct. 2012 at 8:41am
Cum puteti creste sansele de a deveni parinti?

A avea un copil este un dar nemarginit, un miracol. Sunt multe cupluri care isi doresc un copil, din pacate destul de numeroase sunt si acelea care asteapta venirea pe lume a copilului mult dorit.

Faptul ca doar 6 zile din luna sunt fertile, asteptarile unui cuplu par interminabile.

Din pacate, stilul de viata are un accent sporit asupra infertilitatii. Multi medici si oameni de stiinta nu reusesc sa ofere recomandari concludente 100%.

Este important ca partenerii sa aibe o dieta sanatoasa, fumatul este un impediment major asupra fertilitatii. Dieta…

Permalink  |  Tagged with: , ,