Folosirea corpului uman in scopuri stiintifice0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauza mortii, corpul uman, folosirea corpului uman in scopuri stiintifice

Bolile ce afecteaza creierul pot fi foarte dificil de cercetat in timpul vietii. In multe cazuri diagnosticui poate fi confirmat numai printr-un examen postmortem.

Circumstanta cea mai frecventa in care corpul uman contribuie la dezvoltarea stiintelor medicale este examenul anatomopatologic ce se efectueaza post-mortem, care confirma cauza mortii si informeaza si educa in acelasi timp echipa care s-a ocupat de decedat.

Corpul uman – STUDIUL ANATOMIEI

Corpul uman este baza studiului anatomiei pentru studentii la medicina. Daca o persoana isi doneaza cadavrul in scopuri stiintifice, acesta va fi folosit, de obicei, pentru disectii, la orele de anatomie ce au loc in universitatile de medicina.
Disectia are o istorie lunga si toarte plina de evenimente, ea a avut o importanta sociala foarte mare de-a lungul a sute de ani.

Corpul uman – STUDIILE MEDICALE SI STIINTIFICE

Corpul uman asigura si substratul pentru multe dintre cercetarile medicale si stiintifice. Tesuturile diferitelor organe ale corpului, cum ar fi creierul, pot fi examinate la microscop, in conditii de laborator.

Multe dintre domeniile de cercetare folosesc tesuturi umane, recoltate in cadrul examinarilor postmortem. Aceste cercetari includ domenii ca:

  1. HIV sau SIDA;
  2. Boala Creutzfeldt-Jakob;
  3. Boala Alzheimer;
  4. Sindromul mortii subite la sugar.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Folosirea corpului uman in scopuri stiintifice

Lasă un răspuns