Diagnostic – Spina bifida0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauza spinei bifida, diagnoastic spina bifida

Ecografiile sunt recomandate in primeie 20 de saptamani de sarcina. Aceasta investigate poate depista anomaliile fetale, cum este defectul de tub neural.

Spina bifida se poate diagnostica in diferite etape, folosind diferite metode:

– Testele de sange – pot fi recomandate femeii gravide. Un nivel crescut al alfa-fetoproteinelor poate fi asociat cu acest defect.

– CT sau IRM – se efectueaza dupa nastere, pe un copil afectat, pentru a evalua gravitatea defectului.

– Examinarea clinica a ochilor- un efect al presiunii crescute de la nivelul creierului este edemul discurilor optice din partea posterioara a globilor oculari, o afectare cunoscuta sub numele de edem papilar.

– RazeleX – la persoanele cu spina bifida oculta s-ar putea sa nu existe semne vizibile si defectul ar putea fi depistat la un moment dat in cursul vietii, in cadrul unei investigatii pentru alte probleme, cum ar fi o durere de spate.

Cauza spinei bifida este necunoscuta, dar se crede ca aceasta ar fi asociata cu:

Factori de mediu – Aport scazut de acid folic la femeie, inainte de conceperea copilului si in primeie luni de sarcina este un factor. Acidul folic este o vitamina din grupul vitaminelor B, cu rol special in dezvoltarea fatuLui.

Factori genetici – Se crede ca defectul are o componenta ereditara. Daca unul dintre parinti are spina bifida, sansele ca aceasta sa apara si la copil sunt intre unu si cinci la suta. Acestea cresc la 15 la suta, in cazul in care ambii parinti sunt afectati.

Aflati si simptome spina bifida!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Diagnostic – Spina bifida

Lasă un răspuns